Haberler

Volvo, yeni Android destekli bilgi-eğlence sistemini ortaya koyuyor

0

Volvo, Android tarafından desteklenen bir bilgi-eğlence sistemini Google Asistan, Google Haritalar ve yerleşik Google Play Store ile entegre etmek için Google ile birlikte çalışan ilk şirket. İki şirket ayrıca son birkaç yıldır kalkınma ortakları.

Volvo, yeni Android destekli bilgi-eğlence sistemini ortaya koyuyor

Android tarafından desteklenen yeni bilgi-eğlence sistemi, müşterilere kişiselleştirme ve yeni yerleşik Google teknolojisi ve hizmetleri sunuyor.

Yeni sistem, Google Haritalar, Google Asistan ve küresel geliştirici topluluğu tarafından oluşturulan, otomotiv uygulamaları gibi hizmetlere gerçek zamanlı güncellemeler sunan ve Google’ın açık kaynaklı Android platformu olan Android Automotive OS’in tam entegrasyonunu sunuyor.

Elektrikli XC40 ayrıca yazılım ve işletim sistemi güncellemelerini kablosuz olarak alan ilk Volvo aracı, yani güncellemeleri almaya devam edecek.

Volvo artık arabadalarda da telefonda alışkın olunan ve sürüş sırasında güvenli etkileşim için uyarlanmış aynı deneyimi sunduğunu belirtiyor. Bakımdan yeni özelliklere kadar her şey için kablosuz güncellemeler sunacağını belirten otomobil üreticisi, otomobil her zaman en yeni ve en iyi özelliklerle diğer dijital ürünler kadar taze kalablieceğini söylüyor.

Milyonlarca geliştiricinin tanıdığı işletim sistemi olan Android Automotive OS, arabada çalışacak şekilde tasarlandı. Bu nedenle, Google ve Volvo geliştiricileri tarafından oluşturulan teknoloji ve hizmetler arabaya yerleştirilirken, otomobiller için optimize edilmiş ve uyarlanmış ek müzik ve medya uygulamaları Google Play Store’dan yayınlanacak.

Google Asistan, müşterilerin sıcaklığı kontrol etme, bir hedef belirleme, müzik servisi uygulamalarında müzik ve podcast oynatma ya da mesaj gönderme gibi araç içi işlevler için ses kullanmasına olanak tanıyor.

Bu entegrasyon, sürücünün dikkatinin dağılmasını azaltmaya katkıda bulunuyor ve sürücülerin ellerini direksiyonda, gözlerini yolda tutmasına yardımcı oluyor. Google Asistan ayrıca kullanıcıların arabadaki akıllı ev cihazlarıyla etkileşime girmesini de mümkün kılıyor.

Google Haritalar, gerçek zamanlı olarak yenilenmiş harita ve trafik verileri sunarak, sürücülerin yaklaşan trafik durumları hakkında bilgilendirilmesini ve proaktif olarak alternatif rotalar önermesinin yanı sıra rotadaki en yakın şarj istasyonunu önerebilecek.

Aynı harita verileri, arabaya hız sınırları ve yoldaki eğriler gibi önemli bilgiler sağlayarak XC40s Gelişmiş Sürücü Destek Sistemlerinin (ADAS) yeteneklerini geliştirmek için kullanılacak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up