Haberler

Havacılık ve savunma sanayi tarafından desteklenen 3D yazıcıda büyüme

0

3D baskı sektörü 2013 yılında 3 milyar dolar ve 2017 yılında 7 milyar dolara ulaşmıştı.

Havacılık ve savunma sanayi tarafından desteklenen 3D yazıcıda büyüme

Yeni bir GlobalData raporuna göre, 3D baskının çok çeşitli endüstrilerde gerçekleştirilmeye başladı ancak havacılık ve savunma endüstrisindeki potansiyeli daha da önemli hale geliyor.

Şirketin raporu, çoğu büyük ordunun ve şirketin 3D baskı teknolojisi ile seçenekleri araştırdığını ortaya koyuyor. Bazıları hala test aşamasındayken diğerleri teknolojiyi nihai üretimde kullanıyor. Bu, özellikle motorların, uçakların ve uyduların şu anda 3D yazdırılmış bileşenler kullandığı havacılık endüstrisi için geçerli.

GlobalData, 3D baskı teknolojisinin uygulanmasında ilk öncülük eden orduları listeledi:

  • ABD Deniz Piyadeleri şu anda dünya çapında herhangi bir askeri hizmet için en yüksek 3D baskı alımına sahip. Özellikle, Marine Corps Systems Command bünyesindeki aditif üretim ekibi, 40 metrelik bir 500 metrekarelik baraka kulübesini basabilme yeteneğiyle dünyanın en büyük 3D beton yazıcısını yarattı.
  • ABD Hava Kuvvetleri, 3D baskıyı tedarik zincirine entegre ediyor. Mevcut sistem, asgari sipariş miktarları olmadan artık güvenilir yedek parça kaynaklarına sahip olamayacak onlarca yıllık uçaklar için, uçak bileşenlerini yeniden üretmek adına nasıl kullanılabileceğini araştırıyor.
  • ABD Donanması, F-35B gibi inanılmaz derecede karmaşık askeri teçhizat için hızlı bir şekilde yedek parçalar oluşturabilen ve şu anda bu amaç için faaliyet gösteren Donanma cephe bağlantıları gibi yeni lojistik birimleri yarattı. Donanma ayrıca ilk 3D yazıcılı denizaltı gövdesini üretmek için Oak Ridge Ulusal laboratuvarı ile birlikte çalıştı.
  • ABD Ordusu 3D baskılı modüler drone sistemleri üzerinde de çalışıyor. Ordu, ileri bir üs kampına konuşlandırılabilecek ve yerdeki birlikler için gerektiğinde havacılık yedeklemesi yapmak için kullanılabilecek 3D yazıcılar istiyor. 
  • Çin Hava Kuvvetleri, bir 3D Systems ProJet 4500 yazıcı Çin ordusu tarafından satın alındı ​​ve ordunun yakıt tankeri filosu için yedek askeri kamyon parçaları üzerinde çalışıyor. Birkaç Çinli savaş uçağının 3D baskılı parçalar taşıdığı ve şu anda çalıştığı belirtiliyor.
  • Rus ordusu, en yeni ana muharebe tankı T-14 Armata’da 3D baskılı parçalar için birçok uygulamayı test ediyor. Geliştirme sürecinde, prototipleme için 3D baskı kullanıldı ancak parçaların nihai üründe kullanılması ve bunun 2.300 adet sipariş edilmesi bekleniyor.
  • Güney Kore Hava Kuvvetleri ise Güney Kore’nin InssTEK ve Frances Z3DLAB arasındaki işbirliğiyle Kuzey Kore sınırında yoğun kullanım gören Güney Kore savaş uçakları için parçalar üretiyor. Amaç, aşınmış parçaları yeni bir titanyum kompozit malzeme ile değiştirmek yerine mevcut bileşenleri yükseltmek.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up