Haberler

İspanyol siber güvenlik girişimi Buguroo 11 milyon dolar topladı

0

2015 yılında kurulan Bugaroo, finans endüstrisine odaklanmış derin bir öğrenme tabanlı çevrimiçi sahtekarlık tespit ve önleme platformu sunuyor. Bankaları ve diğer finans kurumlarını hedef alan siber suçlarla mücadeleye odaklanan şirket, müşterileri bilgisayar korsanlarının yeni bir kimlik oluşturmak için gerçek ve sahte bilgileri birleştirdiği “sentetik sahtekarlık” da dahil olmak üzere tüm dolandırıcılık kullanım durumlarından koruduğunu belirtiyor.

İspanyol bir siber güvenlik girişimi Buguroo 11 milyon dolar topladı

Girişim ayrıca, kimliklerinin çalındığını bilmeyen kurbanları bulmak için derin öğrenmeyi kullanarak “dolandırıcıların ve işbirlikçilerinin” davranış kalıplarını tanımlayan ve izleyen bir özellik olan “Fraudster Hunter” ı daha da geliştirmek için kullanılacak.

Bugaroo, finansal hizmetler sahtekarlığına odaklanırken, geleneksel siber güvenlik korumasını da araştırıyor. Platform, uzaktan erişim Truva atı kötü amaçlı yazılım, form kavrayıcıları, web enjeksiyonları ve kötü niyetli aktörler tarafından kullanılan diğer araçlar gibi saldırıları önlemek için tasarlandı.

Buguroo akıllı telefon ve fare hareketleri, tuş vuruşları, cihaz profili oluşturma, coğrafi konum ve kötü amaçlı yazılım kayıtları da dahil olmak üzere müşterinin davranışsal biyometri ve ortamıyla ilgili binlerce parametre toplayarak, her kullanıcı için dijital bir DNA olan benzersiz bir ‘siber profil’ oluşturuyor ve dolandırıcıların çevrimiçi finansal hizmet müşterilerini taklit etmelerini ve hesapları manipüle etmelerini durdurabiliyor.

Bugaroo, Avrupa ve Latin Amerika’da 50 milyondan fazla müşteriye sahip olduğunu belirtiyor. Madrid’de kurulan Bugaroo’nun Londra, Miami, Mexico City, Bogata ve Sao Paulo’da da ofisleri var.

Şirket, siber güvenlik alanında yükselen bir alan olan davranışsal biyometri alanında faaliyet gösteriyor. MarketsandMarkets’e göre, davranışsal biyometri pazarının 2023 yılına kadar 2.552 milyar dolara çıkması bekleniyor.

Yeni finansmanı da dahil olmak üzere Bugaroo bugüne kadar 14,3 milyon dolar topladı. Önceki yatırımcılar ise Reus Capital Partners ve Inveready olmuştu.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up