HaberlerİŞ ANALİTİĞİ

2020’de değişen büyüme hızı işyerlerini nasıl şekillendirecek?

0

Kuruluşlar işletim verimliliğini ve üretkenliği artırmaya çalışırken, işin yapılmasına yardımcı olmak için giderek uygulama ve hizmeti benimsiyorlar. Bunu yaparken hiç kuşkusuz izledikleri stratejinin başarıları üzerinde önemli bir etkisi olacak.

Önümüzdeki yıl işyerini şekillendirecek bazı temel eğilimler ise şu şekilde:

Büyükten küçüğe geçiş

Kuruluşlar, son on yılda popüler olan büyük ölçekli BT dağıtımlarından uzaklaşmaya devam edecek ve bunun yerine bireysel süreçlerle bağlantılı küçük projelere odaklanacak.

Örneğin, bir firma daha önce büyük bir ERP dağıtımına yatırım yapmışsa, belirli bir görevi veya iş akışını destekleyebilecek daha küçük uygulamalar ve araçlar seçmeye dikkat edilecek. Böylelikle uyumlu bir bütün olarak birlikte çalışacak çok sayıda daha küçük uygulamayı içeren bir altyapı olacak.

Sürekli değişim

İşyerleri giderek birbiriyle bağlantılı birçok uygulama tarafından daha fazla hizmet verdikçe, bunların yönetilme ve bakım yöntemleri de değişecek.

Geçmişte meydana gelen seyrek, büyük ölçekli yükseltmelerin yerini artımlı yükseltmelerin, neredeyse sürekli olarak gerçekleştiği bir ortam alacak.

Nasıl bir akıllı telefondaki uygulamalar sürekli olarak küçük değişiklikler alıyorsa bu, işyerinde giderek daha çok söz konusu olacak. Kullanıcılar için bu, sürekli öğrenme zihniyeti gerektirecek.

Odaktaki değişim

Bir kuruluş içindeki yeni uygulamaların ve platformların kullanıma sunulması söz konusu olduğunda dikkat, teknolojinin kendisine ve en iyi nasıl dağıtılması gerektiğine odaklanma eğilimindedir.

2020 boyunca artan sayıda kuruluş odaklanmayı fark ettikçe değişecek, bunun yerine teknolojiyi ve teknolojinin destekleyeceği süreci kullanacak insanlara odaklanacak. Sonuç olarak, kullanıcılar teknolojinin kendilerine sağlayacağı yararları ve günlük aktiviteleri üzerindeki etkisini daha iyi anlayacak.

Daha geniş perspektif

Çok sayıda daha küçük, entegre uygulama işyerine nüfuz ettikçe insanlar faaliyetlerinin kuruluşlarındaki diğer insanlar üzerindeki etkilerini daha fazla fark edecek. Örneğin, bir yere yanlış veri girilmesi, diğer yerlerde önemli akış etkilerine neden olabilir.

2020 boyunca, eylemlerinin diğerlerini nasıl istenmeyen şekilde etkileyebileceğine dair net bir anlayışa sahip olmalarını sağlamak için her alanda personel ile çalışmak önemli olacak.

Sayısallaştırmanın artırılması

Bir süredir devam eden iş süreçlerinin dijitalleşmesi 2020 boyunca hızlanacak.

Bulut platformları, insanların kullanabileceği daha fazla seçeneğe sahip olmalarını sağlarken giriş maliyeti de önemli ölçüde düştü.

Her uygulama veya hizmet nispeten küçük olsa da, kuruluşların birlikte çalışma biçiminde önemli bir değişime neden olur. Bu sebeple çok fazla değişiklik getiren sayısallaşma dalgası daha da büyüyecek. Bu eğilimler 2020 boyunca işyerlerini şekillendirmeye yardımcı olacak.

Organizasyonlar, onları anlayarak ve yarattıkları fırsatlardan yararlanarak, personel performansını iyileştirmek ve ortaya çıkan yeni fırsatlardan faydalanmak için iyi bir konumda olacak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up