Haberler

Sony CES’te elektrikli araç prototipini tanıttı

0

Vision-S sedan adı verilen araç, elektronik devi tarafından Robert Bosch GmbH, Continental AG, Magna International Inc. ve Nvidia Corp. ile birlikte üretilen elektrikli bir araç.

Sony CES’te elektrikli araç prototipini tanıttı

Aracın saatte 155 mil maksimum hıza ve 4.8 saniyede saatte sıfırdan 100 kilometreye çıkma kabiliyetine sahip elektrikli motorlardan 544 beygir gücü sağladığı belirtiliyor. 

Sony’nin otomobili, otonom sürüş sunmak için 33 sensör ve 5G bağlantı desteği ile arabadan arabaya iletişim sunuyor. Kendi kendine sürüş işlevinin ne kadar özerk ve hangi seviyede derecelendirildiği Sony tarafından paylaşılmadı.

Araç, Sony’nin kendi görüntüleme ve algılama teknolojilerini kullanıyor. Bunlar arasında CMOS sensörleri, katı hal lidarı, sensör füzyon teknolojisi ve uçuş zamanı sensörleri bulunuyor. Sensörler, son derece gelişmiş sürüş desteği sağlamak için otomobilin içindeki ve dışındaki insanları ve nesneleri algılayabiliyor, tanıyabiliyor.

Aracın içinde sürücüye, aracın neredeyse tüm genişliğini kaplayan fütüristik bir LCD gösterge paneli sunuluyor. Bu Sony’nin sezgisel bir kullanıcı arayüzü aracılığıyla zengin ve çeşitli içeriğin keyfini çıkarabileceği panoramik bir ekran. Her koltuğa yerleştirilmiş 60 Reality Audio hoparlörler aracılığıyla etkileyici bir ses deneyimi sağlıyor.

Şirket basın açıklamasında, “Sony, daha fazla güvenlik ve güvenilirlik sağlamak için gelişmiş teknolojilerini birleştirmeye devam ederken, aynı zamanda devrim niteliğinde araç içi eğlence deneyimleriyle yeni duygulara ilham vermeye çalışacak.” dedi.

Çıkış tarihi veya fiyat gibi detaylar ise henüz paylaşılmadı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up