Haberler

IBM kuantum bilgisayarlarında Tokyo Üniversitesi ile işbirliği yaptı

0

IBM ortaklığın, endüstri için kuantum uygulamalarının ve kuantum bilgi işlem donanımının geliştirilmesi de dahil olmak üzere üç odak alanına sahip olacağını söyledi. Ayrıca kuantum bilimi ve eğitiminin durumunu ilerletmeyi amaçladığını da belirtti.

IBM kuantum bilgisayarlarında Tokyo Üniversitesi ile işbirliği yaptı

Girişim ayrıca şirketin Japonya’daki tesislerinden birinde kurulu bir IBM Q System One görecek. Ocak ayında başlatılan sistem için dünyanın ilk devre tabanlı ticari kuantum bilgisayarı olduğu söyleniyor.

Şu anda çalışan iki makineden biri ABD’de, diğeri ise Almanya’da bulunuyor. Sistem Japonya’ya kurulduktan sonra IBM ve Tokyo Üniversitesi araştırmacıları, araştırmalarını kuantum algoritmalarına ve pratik kuantum uygulamalarına yardımcı olmak için kullanmayı planlıyorlar.

IBM ve Tokyo Üniversitesi de yeni kuantum donanımını geliştirmeye ve test etmeye odaklanan bir kuantum sistem teknoloji merkezi oluşturmayı hedefliyor. Tokyo Üniversitesi Başkanı Makoto Gonokami yaptığı açıklamada, kurumunun ileride kuantum programlamaya çok daha fazla öncelik vereceğini söyledi.

Kuantum hesaplamanın önümüzdeki on yılların en önemli teknolojilerinden biri olduğunu söyleyen Gonokami, bu nedenle IBM ile bu geniş ortaklık çerçevesini kurduklarını belirtti. Gonokami, bu çabayla Japonya’nın kuantum araştırma ve geliştirme faaliyetlerini daha da güçlendirmesini ve birinci sınıf yetenekler geliştirmesini bekliyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up