Haberler

Yenilikçi özelliklere sahip Türkiye’nin yerli otomobili tanıtıldı

0

Yerli otomobil, Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde düzenlenen “Yeniliğe Yolculuk Buluşması” programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla görücüye çıktı.

Türkiye’nin yerli otomobili görücüye çıktı

Segmentinin en uzun aks mesafesine sahip Türkiye’nin Otomobili, 30 dakikanın altında hızlı şarj ile yüzde 80 doluluğa ulaşabilecek. 300+ ve 500+ kilometre menzil opsiyonları bulunan otomobil, merkeze sürekli bağlı olarak güncellemeleri 4G/5G bağlantısıyla uzaktan alabilecek. Yerli otomobil ayrıca 200 beygir güç ile 7,6 saniye, 400 beygir güç ile de 4,8 saniye altında 0-100 km/s hızlanabilecek.

TOGG, yerli otomobilin üretimi yapılacak fabrikanın temelini Marmara Bölgesi’nde ve 2020 yılında atacak. Fikri ve sınai mülkiyet hakları tamamen kendisine ait bir ortak e-platformda 2030 yılına kadar ise 5 farklı model üretecek.

Yeni akıllı yaşam alanı

Türkiye’nin Otomobili bağlantılı altyapısı sayesinde internete bağlanabilmek için farklı bir cihaza ihtiyaç duymadan sürekli bağlı kalabilecek. Yerli otomobil, 5G teknolojisinin de yaygınlaşmasıyla tüm elektrik şebekesi, akıllı şehir altyapısı, cihazlar, evler ve binalar ile iletişim halinde olarak kullanıcılar için düşünen bir asistana dönüşecek. Kullanıcılar böylelikle hayatını kolaylaştıran farklı bir mobilite deneyimi yaşaybilecek.

TOGG ayrıca dünyada ilk kez Türkiye’nin otomobilinde kullanılmaya başlanacak “Holografik Asistan” teknolojisine de hazırlanıyor. Bu 3 boyutlu asistan, ileri göz takip algoritmaları ve holografik üç boyutlu görüntüleme teknolojilerinden faydalanacak.

Holografik Asistan ile sürücü gözünü yoldan ayırmadan aracın gösterge ekranında verilen bilgileri görebilecek ve çevre hakkında ihtiyacı olabilecek diğer tüm bilgilere ulaşabilecek. Sürücüler artırılmış gerçeklik ve 3 boyutlu görüntü sayesinde güvenli, konforlu ve interaktif bir sürüş imkanı bulacak. 

Yerli otomobil geniş kapsamlı şarj altyapısı sayesinde evlerde, ofislerde ve yol üzerindeki istasyonlarda şarj edilebilecek, kullanıcılar otomobillerinin şarjını kolaylıkla yönetebilecek.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up