Haberler

Alibaba Cloud yeni güvenlik akreditasyonları ekledi

0

Akreditasyonlar, Alibaba Cloud’un sektörler ve coğrafyalar arasında en yüksek standartları karşılamaya yönelik taahhüdünün altını çizerek, her büyüklükteki işletmenin bulut bilişim ve veri istihbarat teknolojilerini kullanmasını kolaylaştırıyor.

Alibaba Cloud yeni güvenlik akreditasyonları ekledi

Alman Otomobil Endüstrisi Birliği (VDA) tarafından 2017 yılında kurulan ve Avrupa Ağ Borsası tarafından düzenlenen TISAX, hizmet sağlayıcıların katı bilgi güvenliği gereksinimlerine uygunluk düzeyinin otomobil endüstrisi değerlendirmesidir.

Alibaba Cloud, PwC tarafından Almanya’da yapılan bir denetimde TISAX’ta en yüksek Seviye 3 değerlendirmesini aldı.

Bağımsız denetçi PwC, Alibaba Cloud’un Almanya’daki veri merkezlerinin kapsamlı incelemesini, şirketin kontrollerini ve yönetimini gözden geçirmek için bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Değerlendirme, Alibaba Cloud’un otomotiv müşterileri için şirkete son derece hassas bilgilerini işlemek için çalışırken bireysel değerlendirmeler yapma çabalarını ve masraflarını azaltmaya yardımcı olacak. Otonom sürüş platformlarının geleceği ve veri kullanımı göz önüne alındığında bu, şirket için önemli bir adım.

Alibaba Cloud ayrıca ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) Elektronik Kayıtlar ve Elektronik İmzalar (ERES) yönetmelikleri uyarınca sağlık sektörü için GxP hazırlık değerlendirmesini de tamamladı.

Denetim, ABD merkezli bağımsız bir üçüncü taraf olan RSM LLC tarafından gerçekleştirildi ancak bu standart Alibaba Cloud’un müşterileri için birden fazla alanda geçerli olacak.

İnceleme, Alibaba Cloud tarafından sunulan ürünlerin yanı sıra platformun kendisinin güvenlik kontrollerinin ve şirketin gelecekte uyumluluğu sürdürme yeteneğinin bir değerlendirmesini içeriyor. Buna ek olarak Alibaba Cloud, Sağlık Sigortası Taşınabilirlik ve Hesap Verebilirlik Yasası’nın gereksinimlerine, birden fazla ürün ve hizmetin uyumluluğunu kapsayan bir teknik inceleme yayınladı.

Sağlık ve otomobil endüstrilerinde bu yüksek standartların sağlanması, artan müşteri talebine bir yanıt niteliğinde. Aynı zamanda bulut bilişim için en büyük fırsatlardan bazılarını sunan bu iki sektördeki dinamizm ve yenilik düzeylerinin bir yansıması. 

Alibaba Group bünyesindeki diğer iş birimleri de bu övgülerden aynı sektörlerdeki kendi çalışmaları için yararlanabilecek.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up