Haberler

“Multicloud, uygulamalar için bir ya hep ya hiç teklifi değil”

0

Rapor, ABD ve İngiltere’den 200 katılımcının yanı sıra 150 BT ve işletme liderinin Forrester Consulting anket verilerine ek olarak ZK Research’ten elde edilen endüstri bulgularının bir derlemesi.

Multicloud, uygulamalar için bir ya hep ya hiç teklifi değil

Bulgular arasında işletmelerin yüzde 66’sı uygulamaları üçüncü taraf ortamlara entegre etmek ve yönetmek konusunda güçlük çekerken, BT liderleri de önümüzdeki üç yıl içinde uygulama iş yüklerinin yüzde 50’sinin kamu bulut ortamlarına taşınmayacağını iddia ediyor.

AX durum raporuna göre uygulamalar, çok bulutlu ve tesis içi ortamlarda yönetilecek. Rapor buluta geçişin ya hep ya hiç olmadığını ve uygulamaları buluta taşımayacak pek çok kuruluş olduğunu söylüyor. Diğerleri ise hibrit bir ortam kullanarak aşamalı bir yaklaşım benimseyecek.

AX raporu, donanım yük dengeleyicilerinin hala hüküm sürse de bulut ve yazılım tabanlı yük dengeleyiciler önümüzdeki üç yıl içinde geçeceğini belirtiyor. ZK Research ise donanım yükü dengeleyicilerin hala en popüler form faktörü olduğunu ortaya koydu ancak ankete katılanların çoğu sanal ve bulut dağıtımlarına geçtiklerini düşünüyor. 

Yük dengeleyiciler, uygulama güvenliği hizmetleri için ideal konum olarak kabul ediliyor. Ankete katılan CIO’lar, yük dengelemenin ve tek oturum açma/müşteri kimlik doğrulamasının konuşlandırılan en yaygın uygulama hizmetleri olduğu konusunda geniş bir fikir birliğine vardı. WAF, SSL VPN ve DNS de çok yaygın bir şekilde kullanılıyor. 

Anket çoğu işletmenin çoklu bulutta uygulama deneyimi zorluklarıyla karşı karşıya olduğunu belirtirken çoklu bulut mimarisinin işletmelerin tek bir bulut sağlayıcısına olan bağımlılığını ortadan kaldırdığı sonucuna ulaştı. Ancak iki veya daha fazla genel bulut ve özel bulut altyapısı kullanılırken önemli uygulama deneyimi zorluklarıyla karşılaşılıyor.

Analistler işletmelerin dijital girişimleri ve BT dönüşümünü desteklemek için giderek daha fazla hibrit bulut ve çoklu bulut mimarilerini kullandıklarının altını çiziyor. Analistlere göre şebeke yöneticilerinin yüzde 35’i kamu bulut girişimlerinin bugün karar vermelerinde ana etken olduğunu söylerken, yüzde 35’i ise özel bulut girişimlerinin büyük bir sürücü olduğunu söylüyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up