Haberler

Google Haritalar uydu görüntüleri dünya nüfusunun yüzde 98’ini kapsıyor

0

Google, haritalama ürünlerini görüntü kullanımıyla daha bilgilendirici ve etkileyici kılıyor ve şimdi teknoloji devi bize harita oluşturma sürecine daha derin bir bakış sunuyor. 

Google Haritalar uydu görüntüleri dünya nüfusunun yüzde 98’ini kapsıyor

Teknoloji devi, şu ana kadar dünyayı 400 kez çevreleyecek kadar mesafeli olan Street View için 10 milyon milden fazla fotoğraf çektiğini söylüyor. Ayrıca Google Earth’ün tarayabileceğiniz 36 milyon kilometrekare HD uydu görüntüsü olduğunu ve bu görüntüler tüm popülasyonun yüzde 98’inin yaşadığı alanları kapsadığını söylüyor. 

Google Maps, mümkün olduğunca çok harita görüntüsü yakalamak için kullandığı teknikleri de paylaştı. Bildiğiniz gibi araba sürerken çeşitli açılardan fotoğraf çekebilen kameralarla donatılmış Street View arabalarını kullanıyor. Tabiatı korumaları ve yolsuz kalan alanlar gibi araç kullanmanın mümkün olmadığı yerler için, Street View Trekker sırt çantaları ile donatılmış insanları gönderiyor.

Buna ek olarak Google, birkaç görüntüyü bir araya getirmek için fotogrametri adı verilen bir teknik kullandığını da açıkladı. Aslında teknoloji devi, HTC Vive ve Oculus Rift kullanıcıları için oluşturduğu Versay sanal turu da dahil olmak üzere VR deneyimlerini canlandırmak için aynı yöntemi kullanıyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up