HaberlerYAPAY ZEKA

eBay, Motors uygulamasını AI ve otomasyon ile geliştirerek yeniden piyasaya sürdü

0

eBay Motors, ikinci el araba alım satım sürecini kolaylaştırmayı amaçlayan açık artırma sitesindeki yeni bir uygulama. Yenilenen uygulama eBay satıcılarına beş dakikadan daha kısa bir sürede listeleme yapmada yardımcı olan bir kaç AI özelliği içeriyor.

Motors uygulamasının AI ve otomasyon algoritmaları listeleme süresini kısaltıyor

eBay’in dakikalar içinde bir araba listelemesine yardımcı olacağını belirttiği birkaç farklı özellik var. İlk aşamada plakanın bir fotoğrafı çekiliyor ve daha sonra uygulama otomobil hakkında marka, model ve VIN(araç şase numarası) gibi temel bilgileri otomatik olarak listeliyor. Ardından aracın fotoğrafları ve videoları doğrudan uygulamaya yüklenebiliyor ve eBay’in algoritmaları bunları otomatik olarak dış, iç ve aktarma organları/motor gibi kategorilere ayırıyor.

eBay uygulaması ilk defa doğrudan video yüklemeleri sunmasının yanı sıra, bu sınıflandırma özellikleriye satışların potansiyel olarak artmasını da mümkün kılıyor. eBay, iyi düzenlenmiş fotoğrafların müşteriler için güvenilir olduğu algısını artırdığını ve Google’ın Firebase platformu kullanılarak oluşturulan algoritmalarının yüzde 95’lik bir doğruluk oranına sahip olduğunu söylüyor.

Alıcıların istediklerini bulmalarına yardımcı olmak için uygulama, alıcıların istenilen listelemeyi tam olarak bulmasın yardımcı olacak kişiselleştirilmiş bir ana sayfa, yeni filtreleme ve arama araçları içeriyor.

Gelecekte eBay ayrıca AI araçlarının bir listelemenin açıklamalarına da izin verilmesini umuyor. Kullanıcılar bu sayede bir otomobilin durumu veya modifikasyonları hakkında temel bilgileri girebilecek ve yazılımın bunu bir tanımlamaya sokmasına izin verebilecek. 

Yeni eBay Motors uygulaması ABD’de hem iOS hem de Android’de şu anda kullanıma hazır.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up