Haberler

Nokia ve VMware entegre bulut çözümleri geliştirmek için bir arada

0

İki şirket de VMware’in Telco Cloud, VMware vCloud NFV ve Nokia yazılım uygulamaları arasında birlikte çalışabilirlik geliştirecek. VMware ve Nokia, entegre çözümlerin geliştirilmesini desteklemek için daha derin bir teknoloji işbirliği ortaklığına ve araştırma ve geliştirmeye yatırım yapacak.

Nokia ve VMware  entegre bulut çözümleri geliştirmek için anlaştı

Şirketler bu gelişmelerin CSP’lerin işlerini daha kolay karşılamalarına ve Nokia sanallaştırılmış ve kapsayıcı ağ işlevleriyle birlikte çalışmak üzere tasarlanan VMware bulut altyapısı aracılığıyla durum hedefini kullanmalarına yardımcı olacağını söylüyor.

Nokia Yazılım Başkanı Bhaskar Gorti, “Günümüzün dijital çağında, iletişim hizmeti sağlayıcıları yerleşik olarak çoklu satıcı ve çoklu ağ özelliklerine sahip yazılım çözümlerinin bulutsal ve donanımsal bir çözüm olmasını bekliyor.Bugün duyurduğumuz genişletilmiş ortaklık, Nokia ve VMware’e yenilikçiliği hızlandırmak ve karşılıklı müşterilerimizin beklentilerine en iyi şekilde tahmin etmek ve sunmak için daha fazla kapsam ve kapasite sunuyor.” diyor.

Şirketler, CSP’lerin sınırlı üretim dağıtımlarında sanal veya bulut tabanlı ağ işlevleriyle çalışmak için yıllarını harcadıklarını ve CSP’lerin 5G ve sınır bilişimi desteklemek için bu işlevleri ölçekli olarak geliştirmeleri gerektiğini kabul ediyorlar. Bunu yapmak için CSP’lerin kesintisiz bir birlikte çalışabilirliğe ve bulut tabanlı ağ işlevlerinin verimli işlemlerine gereksinim duyduğunu belirtiyorlar.

Bu ortaklık ile Nokia sanal ve kapsayıcı sanal işlevlerinin VMware bulut altyapısına daha hızlı uygulanmasını sağlıyor ve sonuçta telco bulut ağlarının gelecek için hazırlanmasına yardımcı oluyor.

Nokia ve VMware, Nokia’nın Nokia Servis Yönetim Platformu gibi uygulamaları, uygulama yükünü yeniden dengelemeyi sağlayan uygulama geçişini kolaylaştırmak ve veri merkezleri ile bulutlar arasında optimize edilmiş felaket kurtarmak için tasarlandı. Bu, müşterilerin ağ ve BT ortamlarını birleştirmek ve bunları özel kurumsal bulutlara, kenar bulutlara ve genel bulutlara bağlamak için çoklu bulut stratejisini benimsemelerini sağlıyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up