Haberler

3D yazıcıyla üretilen biyonik el, robotiği ilerletiyor

0

WMG, Warwick Üniversitesi ve İngiltere endüstrisinin tasarımcıları ve mühendisleri hareketli bir başparmak kullanarak kavrama yeteneğine sahip olan biyonik bir eli 10 saat içinde yarattı. Ekip, sensörleri ve aktüatörleri kusursuz bir şekilde bağlamak için cihazı yerleşik elektrik devresiyle tamamen 3D olarak basabildi.

3D yazıcıyla üretilen biyonik el, robotiği ilerletiyor

3D baskı teknolojisi geliştirmeyi amaçlayan Iterate Design and Innovation liderliğindeki IMPACT projesi, WMG, Warwick Üniversitesi, C Enterprise (İngiltere) ve Printed Electronics ile işbirliği içinde Innovate UK’den gelen yaklaşık 900 bin bağışla mümkün oldu. Entegre elektrik devreli plastik ürünler basabilme yeteneği, 3D baskı teknolojisi kullanılarak biyonik bir elde gösterildi.

IMPACT ekibi, hareket kontrol kas sensörlerini motorlar ve batarya ile biyonik elin yapısına bağlayan elektrik devresini gömerek ve dayanıklı ve estetik bir çözüm sunarak tasarımı geliştirdi.

WMG, Warwick Üniversitesi’ndeki mühendisler, kullanımda yaşayabilecekleri bükülmeye ne kadar iyi dayanabileceklerini anlamak için basılı elektrik devresinin dayanıklılığını test ettiler. Ayrıca insanların 3D baskılı el siparişi vermek için üreticilerle etkileşime girerek, kollarının ölçümlerini yerleştirmelerine izin verecek ve ellerinin ne renk olmasını istediklerini seçerek onlara özel ve kişiselleştirilmiş bir ürün sağlayacak şekilde bir web sitesi geliştirdiler. Takıma göre siparişten 10 saat sonra 3D yazıcıyla üretilen el, kullanıma hazır yerleşik sensörler ile basılacak.

Projede bulunan Iterate Design and Innovation ise elektrik devresi ve sensörlerin entegrasyonu dahil olmak üzere elin tasarladı. 

Printed Electronics 3D yazıcıda elektrik devresini basma teknolojisini geliştirirken C Enterprise (UK) ise elin 3D olarak gerçekleştirilmesini sağlayan çok eksenli, çok malzemeli 3D yazıcıyı geliştirmeyi üstlendi.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up