Haberler

Microsoft ve AT&T, 5G’de Azure hizmetlerini sunacak ortaklıkla genişledi

0

Şirketler ağ sınır bilişim (NEC) teknolojisi için önizleme kullanılabilirliği açacaklar. Microsoft, Azure bulut hizmetlerini şirketlerin belirttiği gibi müşterilere daha yakın AT&T ağ sınır konumlarına taşıyor.

Microsoft ve AT&T, 5G’de Azure hizmetlerini sunacak ortaklık için bir arada

ABD’li telekomünikasyon şirketi AT&T, Microsoft’un teknolojisini bir dereceye kadar kullanacak olsa da basın materyalleri ağ dışı uygulamalar için işbirliğine dayalı yol haritasının tercih edildiğini, uç bilgi işlem için ve diğer teknolojiler arasında 5G’nin hikayenin daha ilginç olduğunu belirtti. İkili, 5G ve edge’den sunulacak çeşitli fırsatlara dikkat çekti. Artırılmış ve sanal gerçeklik için drone’ları kullandığı gibi mobil oyun da öncelikli listede.

AT&T’nin kişisel bulutlu yolculuğuna ilişkin olarak ağ dışı iş yüklerinin çoğunu 2024’e kadar genel buluta taşıma taahhüdünde bulunmakla birlikte operatörün public-cloud first olma taahhüdünün tekrar doğrulandığı belirtildi.

Microsoft başkan yardımcısı Corey Sanders, “Hem işletme hem de karşılıklı müşterilerimiz için güvenli bir şekilde Microsoft’un bulutunun desteklediği çok çeşitli benzersiz çözümleri aydınlatmaya yardımcı oluyoruz.” dedi.  Corey Sanders “İşbirliği AT&T’ye uzanıyor ve Microsoft Azure’un üst ölçeklerini AT&T’nin ağıyla birlikte her sektörde 5G ve uç bilişim teknolojileri ile yenileştiriyor.” eklemelerinde bulundu.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up