Haberler

Gartner CIO anketi: EMEA organizasyonları dijital ile başa çıkıyor ancak savunmasız kalıyor

0

Gartner’in son yıllık CIO anketine göre CIO’lar, kuruluşlarının bir sonraki değişime adapte olabilmesi için gereken yetenekleri edinmelerine yardımcı olmalı çünkü 2020 yılının 2019’dan daha değişken olması muhtemel.

EMEA organizasyonları dijital ile başa çıkıyor ancak savunmasız kalıyor

Gartner’ın Başkan Yardımcısı ve analisti Andy Rowsell-Jones anket hakkında açıklamalarda bulundu. Sorunun dijitalleşmenin değil, gelecek dönüşler olduğunu söyleyen Gartner başkan yardımcısı, “Hiç kimse 2020 ve sonrasında daha yaygın olması muhtemel ekonomik, jeopolitik, teknik veya toplumsal dönüşlerden bağışıklık kazanmaz.” diyor. Andy Rowsell-Jones, bu dönüşlerin farklı biçimler alabileceğini ve bir kuruluşun yeteneklerini birçok yönden bozabileceğini ekliyor.

Dönüşlerin niteliğini ve ciddiyetini bildiren CIO’lar çok çeşitliydi. EMEA’deki CIO’ların yüzde 41’i olumsuz düzenleyici müdahale, yüzde 40’ı örgütsel bozulma ve diğer yüzde 40’ı ciddi operasyon maliyeti baskısı hakkında yanıt verdi.

Gartner’ın seçkin analisti Kristian Steenstrup’a göre şirketlerin tüm dijitalleştirme stratejisini yeniden düşünmeleri gerekiyor. Analist firmadan geçen ay çıkan bir raporda, üst düzey yöneticilerin CIO’ların potansiyel olarak hafifletebilecekleri üç makro düzeydeki sorunla karşı karşıya geldikleri iddia edildi.

Steenstrup, “CEO’lar dijital girişimlerin değer gösterme zamanının geldiğini düşünüyor. Uzun yıllardır dijitale yatırım yapıyorlar ve şimdi büyümesini ve ölçekte yayınlanmaya başlamasını bekliyorlar. CIO’lar CEO’larının neye ulaşması gerektiğini anlarsa, destek olmak için gündemlerini değiştirebilirler.” dedi. CIO’ların genel tartışmaya yuvarlanan bir iş katkısı olarak CEO’larını destekleyebileceğini ekleyen Steenstrup, analitik ve tanısal düşünürlerin yanı sıra proje yöneticisi olarak da yardımcı olabileceklerini belirtiyor. 

Eylül ayında “2019 Siber Güvenlik Raporu” başlıklı bir Wipro çalışması, beş CISO’dan birinin radarda artan oranda bulut ve IoT stratejileriyle doğrudan CEO’ya rapor verdiğini tespit etti. Üç aylık birincil ve ikincil araştırmalara dayanan çalışma, kuruluşların yüzde 15’inin toplam BT bütçelerinin yüzde 10’undan fazlasının güvenlik bütçesine sahip olduğunu ortaya koydu. Ayrıca, şirketlerin yüzde 65’inin her yapı döngüsünde güvenlik değerlendirmesi yapan firmaların yüzde 25’iyle birlikte yasal uygunlukları takip edip rapor ettiği tespit edildi.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up