Haberler

Amazon gelecek yılın başlarında kullanıma hazır süpermarketler açabilir

0

Amazon’un kasasız mağazalarla market endüstrisini değiştirme planları hakkında birçok söylenti oldu. Amazon en son 2020’nin ilk çeyreğinde kullanıma hazır süpermarketler çıkarmayı planlıyor. Söylentilere göre şirket Amazon Go kasasız teknolojisini diğer perakendecilere de lisanslayabilir.

Amazon gelecek yılın başlarında kullanıma hazır süpermarketler açabilir

Amazon, ilk kasasız mağazasını 2018’in başında açtı ve 2021’de 3.000 kasiyer değerindeki Amazon Go mağazasını açabileceğini söyledi.

Şimdiye kadar çoğu küçük marketler olsa da insanlar, Amazon’un büyük süpermarketlere kasiyersiz kasa getirmesinin sadece bir çağ meselesi olarak görüyordu. Bununla birlikte Amazon’un bu modelde satın alınmadan önce marketteki tartılması gereken taze meyve ve sebzeler gibi birçok ürünle nasıl çalışacağının tam olarak belli olmadığı açık. Ancak geçen ay Amazon, mühendislerinin Seattle’daki 10,400 metrekarelik perakende alanında Go teknolojisini test ettiğini doğruladı.

Bir kerede birden fazla fikir denemekle ünlü olan Amazon, geçen hafta başka bir bakkal formatı yayınlamayı planladığını söyledi. Söylenene göre bu model Amerika merkezli süpermarket zinciri Whole Foods marketlerinden farklı olacak ama yine de kasiyerleri bulunacak. Amazon aynı zamanda sinema salonları, stadyumlar ve havaalanları gibi diğer perakendecilere de kasiyersiz teknolojisinin lisansını vermeyi düşünüyor.

Son tahlilde Amazon, bu söylentiler hakkında henüz bir açıklamada bulunmadı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up