Haberler

Google Cloud, iş yükü uzmanı CloudSimple’ı satın aldı

0

Şirketlerin mevcut ortaklığıyla genişleyen bu satın alım, Google’ın gelişmiş destek vaadiyle tam olarak entegre bir VMware geçiş yolu sunmasını sağlayacak.

Google Cloud, VMware iş yükü uzmanı CloudSimple’ı satın aldı

Google Cloud’un Genel Müdür Yardımcısı Rich Sanzi bir blog yazısında VMware uygulamalarının şirket içi çalışmalarıyla tamamen aynı şekilde çalışabildiğini ve kuruluşların performans, esneklik ve kilit bulut hizmetleri ve teknolojileriyle entegrasyon gibi tüm bulut avantajlarından faydalanabileceğinden söz etti.

Rich Sanzi yazısında “Hepsinden iyisi, müşteriler tüm bunları daha etkin bir şekilde çalışmalarına ve maliyetleri düşürmelerine yardımcı olan mevcut VMware tabanlı uygulamaları ve iş yüklerini yeniden aramalarına gerek kalmadan, BT personelinin tutarlılığını korumalarına ve mevcut VMware araçlarını, iş akışlarını ve desteklerini kullanmalarına izin vermeksizin yapabilirler.” şeklinde devam etti.

Sanzi bu amaçla, çok bulutlu bir dünyaya inandıklarını ve müşterilerinin bulut seyahatlerinde en iyi teknolojiyi kullanmaları için seçenek sunmaya devam edeceklerini ekledi.

Müşterilerin VMware iş yüklerini yerinde, bulutta veya hibrit bir mimarinin parçası olarak çalıştırmalarını sağlayan şirketlerin çözümü CloudSimple’ın teknolojisine dayanıyor. CloudSimple, kuruluşların yerel VMware ortamlarını Azure bulutunda ölçekte çalıştırmalarına izin veren Microsoft ile benzer bir teklif de sunmuştu. CloudSimple CEO’su Guru Pangal, iki hiper ölçeklendirici ile ortaklıkların şirkete ‘filler arasında nasıl dans edileceğini’ öğretirken Google Cloud’un inovasyon cesaretinden ve analitikteki net liderliğinden etkilendiklerini belirtti.

Pangal, “Şirketimizin iş yüklerini buluta dönüştürmenin inanılmaz potansiyelini, daha büyük yatırımlarda bize yardımcı olabilecek bir bulut sağlayıcısı ile daha stratejik olarak ortaklık kurarak sunduk.” dedi. Google Cloud’un şaşırtıcı inovasyonu, modern altyapısı ve akıllı analitik gibi alanlarda açık liderliğinden etkilendiklerini belirten Pangal, bu işbirliğinin ortak vizyonlarını hızlandıracağı konusunda ikna olduklarını ekledi.

Finansal şartların açıklanmadığı hamle, 2019’un dördüncü Google Cloud edinimini temsil ediyor.

Google, geçtiğimiz yıl bulut grubunu yönetmesi için eski VMware CEO’su Diane Greene’in yerine Oracle yöneticisi Thomas Kurian’ı seçmişti. CloudSimple anlaşması, veri entegrasyon şirketi Alooma, depolama şirketi Elastifile ve bulut taşıma şirketi Velostrata’nın satın alımlarını takip ediyor. Kurian’ın bugüne kadarki en büyük anlaşması, özel veri analiz şirketi Looker’ın 2.6 milyar dolarlık edinimi olmuştu.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up