Haberler

Dijital dönüşümün neden BT departmanının ötesine geçmesi gerekiyor?

0

Dijital dönüşüm; süreçleri düzenleme, maliyetleri düşürme ve verimlilik düzeylerini iyileştirme potansiyeline sahip. Sahneye ilk çıktığında, otomasyon gibi dijital dönüşüm teknolojileri BT departmanının alanıydı. Durum şimdi değişiyor. 

Teknolojiler geliştikçe, kullanıcı tabanı da yayıldı. Artık sadece otomasyon okur-yazarı olan teknoloji karar vericileri değil aynı zamanda personel de ön plana çıkıyor.

İşbirliği kilit nokta

Daha fazla işbirliğine yönelik bu eğilim, atılması gereken doğru bir adım. Sürdürülebilir dijital dönüşüm elde etmek için her çalışanı kuruluşlara dahil etmek önemli ve hepsine dijital dönüşüm araçlarına erişim sağlanmalı.

Sadece birkaç yıl önce, BT dışındaki çalışanların ellerine dijital dönüşüm araçlarını yerleştirme fikri çok uzaktı. Şimdi ise, işler değişti.

Kullanımı kolay ve iyi tasarlanmış yeni nesil araçlar, geliştiricilerin bile otomatik işlemler oluşturmalarına ve uygulamalarına izin verebilir. Kullanıcıları güçlendirmenin yanı sıra çoğu zaman kullanıcı istekleri yığını altında gömülü bulunan BT departmanı için iş yükünü de azaltır. 

Bununla birlikte, süreç otomasyon araçlarına erişim ve sözleşmeler gibi öğelerin nasıl işleneceğini belirleme yeteneği sayesinde her departman nasıl işleneceklerine ilişkin kendi kurallarını belirleyebilir.

Günün sonunda otomasyon teknolojisi, personelin daha önemli işlere odaklanmasına imkan vererek tekrarlayan görevleri ve süreçleri devralabilir. Ayrıca manuel işlemlerde insan hatası ile ilişkili risk unsurunu da ortadan kaldırır. Sonuç olarak ticari işlemler daha verimli ve güvenilir hale gelir.

Otomasyon yoluyla dijital dönüşüm, önümüzdeki yıllarda kuruluşlar arasında etkili bir güç olarak kalacak. Bunun için kuruluşlarda personel erişimi açarak herkes için gerçek değer katan yeni ve heyecan verici yollarla işe koyulabilir.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up