Haberler

Apple 2019 MacBook Pro’yu piyasaya sürdü

0

Apple’ın Mac ve iPad ürün pazarlaması direktörü Tom Boger’a göre MacBook Pro müşterileri birçok farklı şey istiyor. Tom Boger, “Profesyonel müşterilerimiz bize bir sonraki MacBook Pro’larının daha büyük bir ekrana, güçlü performansa, mümkün olan en yüksek pile, şimdiye kadarki en iyi dizüstü klavyeye, harika hoparlörlere ve çok miktarda depolama alanına sahip olmalarını istediklerini söylüyor.” diyor.

Uzun gibi görünen bu istek listesi, Apple’ın tam da düşündüğü şey.

Apple 2019 MacBook Pro’yu piyasaya sürdü

2019 MacBook Pro, 16 inç Retina Ekran, 8 çekirdekli işlemciler, 64 GB’a kadar bellek, 8 GB VRAM ve yeni bir termal tasarıma sahip. Bunun da ötesinde altı hoparlörlü bir ses sistemi bulunan yeni 2019 MacBook Pro, daha uzun pil ömrü, Touch Bar, Touch ID, Force Touch trackpad ve Apple T2 güvenlik yongası içeriyor.

2019 MacBook Pro’daki dikkate değer farklardan biri de dizüstü bilgisayarı 8 TB SSD depolamayla yapılandırma becerisi oluyor. Standart yapılandırmalar, 512 GB veya 1 TB depolamayı içeriyor.

Yeni Magic Keyboard, fiziksel bir Escape tuşu, ok tuşlarının ters çevrilmiş bir “T” dizisi, Touch Mac ve Touch ID ile birlikte Mac dizüstü bilgisayarlarda şimdiye kadarki en iyi yazma deneyimini sağlayan bir klavye sunuyor. Ayrıca, “1 mm tuş seyahat mesafesi” ile tuşlara çok fazla basmanıza gerek kalmıyor.

5.0 GHz’e kadar Turbo Boost hızlarına sahip en yeni 6- ve 8 çekirdekli 9. nesil işlemcileri sunmak için, yeni dizüstü bilgisayarda daha büyük bir fan ve daha iyi soğutma için daha da büyütülen ısı emicisinde bir dizi iyileştirmeler de var. 

Grafiklere gelince yeni MacBook Pro, AMD Radeon Pro 5000M serisi grafikleri tercih eden kullanıcılar için ilk 7nm mobil ayrık GPU’lara sahip. Apple’a göre GDDR6 video belleği ve 8GB VRAM seçeneği ile ilk kez eşleştirilen profesyonel kullanıcılar, GPU’nun yoğun olduğu işleri her zamankinden daha hızlı halledebilecek.

100Wh olan pil ise 11 saate kadar kablosuz web tarama veya Apple TV kullanımı sunuyor.

Boger’in sözleriyle “Mükemmel 16 inçlik Retina ekranı, 8 çekirdekli işlemciler, yeni nesil pro grafikler, daha iyi termal tasarım, yeni Magic Klavye, altı hoparlörlü ses sistemi, 100Wh pil, 8 TB’a kadar depolama ve 64GB Hızlı belleğe sahip olan 16 inç MacBook Pro, dünyanın en iyi profesyonel notebook’u. ”

16 inçlik MacBook Pro, Apple’ın web sitesinde ve Apple Store uygulamasında 4299 dolardan satışa sunuldu. Yakında dünya çapında da satışa sunulacak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up