HaberlerYAPAY ZEKA

Intel, Cloud’dan Edge’e yeni AI donanımını tanıttı

0

Teknoloji firması, Intel’in bulutta AI için tasarlanan ilk ASIC’leri olan iki yeni Nervana Sinir Ağı İşlemcisi, NNP-T1000 ve NNP-I1000 tanıttı. NNT-T yongası, AI’ları küçük bilgisayar kümelerinden süper bilgisayarlara kadar ölçekleyebilen ‘dengeli’ bir tasarımda eğitmek için üretildi. NNP-I modeli ise “yoğun” çıkarım görevlerini yerine getiriyor.

Intel, Cloud’dan Edge’e yeni AI donanımını tanıttı

Çip üreticisi ayrıca yeni medya, bilgisayar görüşü ve çıkarım uygulamaları için yeni nesil Intel Movidius Myriad Vision Processing Unit’i (VPU) de duyurdu.

Intel Nervana NNP-T, bilgi işlem, iletişim ve bellek arasındaki doğru dengeyi koruyarak küçük kümelerden en büyük pod süper bilgisayarlara kadar doğrusal, enerji açısından verimli bir ölçeklendirmeye izin veriyor. Intel Nervana NNP-I güç ve bütçe açısından verimli ve esnek form faktörlerini kullanarak gerçek dünya ölçeğinde yoğun, çok modlu çıkarım yapmak için ideal. Her iki ürün de Baidu ve Facebook gibi önde gelen AI müşterilerinin AI işlem ihtiyaçları için geliştirildi.

Bu ürünler 2019’da 3,5 milyar dolardan fazla gelir elde etmesi beklenen Intel’in, AI çözümleri portföyünü daha da güçlendiriyor. Endüstrinin en geniş ve derinliği olan Intel’in AI portföyü, müşterilerin AI model geliştirme ve dağıtımını muazzam ölçekte gerçekleştiriyor.

Ek olarak 2020’nin ilk yarısında piyasaya sürülmesi planlanan Intel’in yeni nesil Intel Movidius VPU’su, öncü performans sunması beklenen benzersiz, oldukça verimli mimari ilerlemeler içeriyor. Önceki neslinin çıkarım performansının 10 katından daha fazla olan Intel Movidius VPU, rakip işlemcilerin güç verimliliğinin altı katına katlıyor. 

Intel ayrıca OpenVINO araç setinin Intel Distribution ile birlikte geliştiricilerin donanım satın almadan önce geniş bir Intel işlemcileri üzerinde AI çözümlerini denemelerine, prototiplemelerine ve test etmelerine olanak tanıyan Edge için yeni Intel DevCloud’u da duyurdu.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up