Haberler

Huawei’nin 2025 yılı için 10 megatrend tahmini

0

Akıllı teknolojinin her sektöre nasıl nüfuz ettiği ile ilgili olarak Huawei, kendi niceliksel verilerini ve gerçek dünyadaki kullanım örneklerinden yola çıkarak, bu yılki raporda şu anda nasıl yaşadığımızı ve çalıştığımızı şekillendiren 10 megatrendini belirliyor.

Global Industry Vision (GIV) ayrıca 5G kapsamı, AI dağıtımı, ev robotu kullanımı ve akıllı asistan kullanım oranları da dahil olmak üzere 2025 yılına kadar teknoloji eğilimlerini öngörüyor.

GIV’nin 2025’e ilişkin temel öngörülerinin 10 eğilimi ve örnekleri şu şekilde:

1. Botlarla Yaşamak

Madde bilimindeki algısal yapay zeka ve ağ teknolojilerindeki gelişmeler, çeşitli ev ve kişisel senaryolarda robotik alımını güçlendiriyor. GIV, ev robotlarının yüzde 14’lük küresel penetrasyon oranına sahip olacağını öngörüyor.

2. Süper Görüş 

5G, VR/AR, makine öğrenmesi ve diğer gelişen teknolojilerin yakınlaşması, insanlar, iş dünyası ve kültürler için yeni manzaralar açarak mesafenin, bozulmanın ve tarihin ötesini görmemizi sağlayacak. GIV, AR/VR kullanan şirketlerin yüzdesinin yüzde 10’a yükseleceğini tahmin ediyor.

3. Sıfır Arama 

Veri odaklı ve sensör donanımlı aletler ve cihazlar ihtiyaçlarımızı öngörmeye başladığında, bilgi bizi bulacak. Gelecekte aramalar için düğme gerekmeyecek, kişisel sosyal ağlar zahmetsizce oluşturulacak ve endüstri “sıfır arama bakımı”ndan faydalanacak. GIV’nin tahminine göre akıllı cihaz sahiplerinin yüzde 90’ı akıllı kişisel asistanlar kullanacak.

4. Özel Sokaklar 

Akıllı ulaştırma sistemleri insanları, araçları ve altyapıyı birbirine bağlayarak sıfır tıkanıklık, hızlı acil durum müdahalesi ve hayatı daha kolay hale getirecek diğer işlevleri yaratacak. GIV, araçların yüzde 15’inin Hücresel Her şey için araç teknolojisine sahip olacağını öngörüyor.

5. Botlarla Çalışma 

Zaten birçok endüstriyi dönüştüren akıllı otomasyon, daha tehlikeli, tekrarlayan ve yüksek hassasiyetli görevleri üstlenecek. Bu güvenlik ve verimlilik için adeta bir nimet. GIV, her 10 bin çalışan için sektörde 103 robot olacağını tahmin ediyor.

6. Artırılmış Yaratıcılık  

Cloud AI teknolojisi bilimsel deney, inovasyon ve sanata giriş maliyetini ve engelini azaltacak ve herkes için uygun bir yaratıcı potansiyel altın madeni açacak. GIV’nin öngörüsüne göre büyük şirketlerin yüzde 97’sinin AI kullanacak.

7. Sürtünmesiz İletişim  

AI ve büyük veri analizi, şirketler ve müşteriler arasında kesintisiz iletişim kuracak ve dil engellerini ortadan kaldıracak. Doğruluk, anlayış ve güven, yarının iletişimini destekleyecek. GIV, işletmelerin ürettikleri verinin yüzde 86’sını tamamen kullanacaklarını öngörüyor.

8. Simbiyotik Ekonomi 

Gezegendeki şirketler, birleşik erişim platformlarında dijital teknoloji ve akıllı uygulamalar benimsiyorlar, bu daha fazla işbirliği, kaynak paylaşımı, daha güçlü küresel ekosistemler ve daha yüksek verimlilik anlamına geliyor. GIV’ye göre her şirket her yerde bulut teknolojisi kullanacak ve iş uygulamalarının yüzde 85’inin bulut tabanlı olacak.

9. 5G’nin hızlı yayılımı 

5G teknolojisi artık burada ve önceki tüm kablosuz nesillerden çok daha hızlı iniyor. Bireyler, işletmeler ve toplum için muazzam bir potansiyel. GIV, dünya nüfusunun yüzde 58’inin 5G’ye erişebileceğini tahmin ediyor.

10. Global Dijital Yönetişim  

Dijital teknolojideki gelişmeler, paylaşılan veri standartları ve veri kullanımı ilkeleri ile dengelenmelidir. GIV, yıllık küresel veri hacminin 180 ZB’ye (1 ZB = 1 trilyon GB) ulaşacağını öngörüyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up