Haberler

Yahoo, Groups web sitesini kapatıyor ve tüm içeriği siliyor

0

Yahoo, uzun süredir devam eden özelliklerinden birini ortadan kaldırıyor. İnternet öncüsü, Yahoo Groups web sitesini iki aşamalı bir süreçte kapatıyor. 28 Ekim itibariyle yeni içerik yayınlama olanağı son bulurken Yahoo, “daha ​​önce yayınlanmış” tüm materyalleri 14 Aralık’ta silecek. Kullanıcılar topluluklarına e-posta yoluyla bağlanabilse de site artık boş kalacak. 

Yahoo, Groups web sitesini kapatıyor ve tüm içeriği siliyor

Sitede geçmişte paylaşılan dosyalar, klasörler gibi verileri korumak için doğrudan yayınlardan veya Yahoo’nun Gizlilik Panosu’ndan dosyaları indirmek mümkün olacak. Yahoo kapanma hakkında resmi olarak açıklamada bulunmasa da söylenenlere göre bu kapanma gerçekleşecek. 

Yahoo, 2001 yılında Groups’u bir çeşit forum ve e-posta listesi olarak başlattı ve hızlı bir şekilde uzman topluluklar için bir yuva haline geldi. Bununla birlikte Groups büyük bir sorunla karşı karşıya kaldı: sosyal ağlar. Facebook grubu, Twitter arkadaşları gibi sosyal platformlardan sonra tasarıya uyacak ve çoğu zaman daha etkili olacak şekilde Yahoo’nun topluluğunu kullanmak için çok fazla bir teşvik kalmadı.

Yine de bu bazı Groups kullanıcıları için üzücü olabilir. GeoCities’in kapanması gibi Yahoo da nitekim internetin bir parçasını siliyor. Yahoo Groups’u kullanmamış olsanız bile orada bir varlığınız olabilir. Örneğin, gençliğinizdeki favori grubun bir hayran kulübü. 

Yahoo, arşiv hizmetleriyle yaşaması muhtemel olsa bile bu tarihi kaydı artık tamamen siliyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up