5G & İLETİŞİMHaberler

Huawei, 5G’nin ticari kullanımındaki sekiz kategoriyi açıkladı

0

Dağıtım uygulamaları ve Huawei tarafından yürütülen 5G araştırmasına dayanan ve ağ operatörleri ve endüstri ortaklarını içeren white paper, pazar potansiyeline sahip ve büyük ölçekli ticari kullanıma uygun sekiz uygulama üzerinde yoğunlaşıyor.

Huawei, 5G’nin ticari kullanımındaki sekiz kategoriyi açıkladı

2019, küresel 5G ticari kabulünün ilk yılını işaret ediyor. 5G bugüne kadar üstün tecrübesi, geniş kapasitesi ve dijital ekonomilerin büyümesine yol açtığı başarılar nedeniyle büyük ilgi gördü. 5G’nin ayrıca farklı senaryolar aracılığıyla endüstriyel dijitalleşmeyi desteklemesi bekleniyor. 10. Global Mobile Broadband Forum’unda (Global MBBF) duyurulan white paper, 5G’nin sağladığı sekiz uygulama alanını ve bununla ilişkili dağıtım deneyimlerini özetliyor. Ayrıca 5G endüstri uygulamasının gerekliliklerinin ve değerlerinin analizine ek olarak 2019’daki başarılı 5G dağıtımlarının kapsamlı araştırmasına dayanıyor. 

B2B uygulamaları sadece yüksek yukarı ve aşağı bağlantı bant genişliğini değil aynı zamanda düşük gecikme süresi ve yüksek güvenilirlik için 5G gerektiriyor. Örneğin, ürün kalitesi inceleme bulutu görüşü, kameralardan işlem merkezine görüntü yükleme için 80 Mbps yukarı bağlantı bant genişliği ve %99,999’a varan güvenilirlik gerektirir. Sadece 5G, bu tip bit ağ yeteneği sağlayabilir. 

Bant genişliği, gecikme ve güvenilirlik uygulamalarının gereksinimleri ne kadar yüksek olursa 5G’ye bağımlılık da o kadar yüksek olur. Pazar alanı ne kadar büyük olursa hizmetin 5G döneminde o kadar fazla iş değeri vardır.

White paper’da yer alan 5G ticari kullanım durumları ise şu şekilde listeleniyor:

  • Akıllı fabrikalar için ürün kalitesi denetimi Cloud Vision ve Cloud testleri
  • Akıllı makine ve uç noktalar için mühendislik makineleri Cloud Teleoperation
  • Güvenli yol ve köprü için Cloud Video
  • Akıllı depolar için makineler arası Koordineli Kontrol
  • Bulut Oyun
  • Bulut VR
  • 4K/8K video
  • Bulut Canlı Yayın

White paper’ı açıklayan Huawei Wireless Network ürün hattı CMO’su Ritchie Peng, Huawei’nin ortaklar ve ağ operatörleri ile işbirliği içinde, birden fazla endüstri için çok sayıda yenilikçi 5G uygulamasını araştırdığını ve bu uygulamaların o zamandan beri ticari kullanıma girdiğini belirtti. Bu modeller ayrıca 5G işletme başarısı için hizmetleri seçmek ve tasarlamak için diğer operatörlere ve endüstri çözümü entegratörlerine açık.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up