HaberlerSİBER GÜVENLİK

BlackBerry, güvenliğin zirvesinde kalmak için Ar-Ge laboratuvarı kurdu

0

BlackBerry, şirketin güvenlik yeniliğini sağlama misyonunu yürütmek için 120’den fazla güvenlik uzmanından oluşan yeni bir siber güvenlik araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) birimi oluşturdu. Mimarlar, ürün liderleri, araştırmacılar, güvenlik uzmanları ve yazılım geliştiriciler BlackBerry CTO Charles Eagan liderliğinde çalışacak.

BlackBerry, güvenliğin zirvesinde kalmak için Ar-Ge laboratuvarı kurdu

BlackBerry CTO’su Eagan, BlackBerry Labs’in kurulmasının yeni IoT’deki tüm uç noktalarda ve dikeylerde korunma sağlamak için atılan bir dizi stratejik hamlede en sonuncusu olduğunu söylüyor.

BlackBerry’e göre nesnelerin interneti (IoT) üzerindeki tehditler ve dinamik bir tehdit ortamı, organizasyonları her zaman yeni tehditlere ve ihlallere karşı korumaya zorluyor. Veri bilimine ve makine öğrenimine güçlü bir şekilde odaklanan BlackBerry Labs’in inovasyon hunisi, şirketin müşterileri için emniyet, güvenlik ve veri gizliliği konusundaki taahhüdünü daha da geliştirmek adına özel olarak tasarlanmış teknolojileri araştıracak, tasarlayacak ve kolaylaştıracak.

BlackBerry Labs’teki ilk projeler güvenliğe yönelik makine öğrenme yaklaşımlarına odaklanacak. Şirket ayrıca mevcut Cylance, enterprise ve QNX iş birimleri ile çalışacak.

BlackBerry, AI ve makine öğrenimi teknolojilerinde uzmanlaşmış bir siber güvenlik firması olan Cylance’i Şubat 2019’da satın aldı. Cylance ile teknolojisini siber güvenlik çözümleri cephanesine ekleyen BlackBerry, işletmelere kullanıcıların güvenebilecekleri güvenli uç noktaları akıllıca bağlamalarına, korumalarına ve inşa etmelerine yardımcı olacak.

BlackBerry ayrıca Cylance’in AI teknolojisinin, BlackBerry’nin güvenli IoT iletişim platformu BlackBerry Spark’ın gelişimi ile iyi çalışacağına da dikkat çekti. BlackBerry, mevcut platformlarında kullanabileceği ileri güvenlik teknolojisi elde ederken, aynı zamanda pazar vizyonu ve müşteri odaklılığı açısından tamamlayıcı bir uyum sağlıyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up