Haberler

Hyundai, sürüş tarzını taklit eden hız denetimi inşa ediyor

0

Bir otomobilin hız sabitleme fonksiyonunu ilk defa kullanmak zorlayıcı bir deneyim olabilir. Araba kullanmak kişisel bir deneyim olduğundan herkesin kendine özgü sürüş stilleri ve her arabanın kendine özgü deneyimleri vardır. Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, makine öğrenmesi ekleyerek seyir kontrolünü kullanma deneyimini daha sezgisel hale getirebileceğini düşünüyor.

Hyundai, sürüş tarzını taklit eden Akıllı Seyir Kontrolü

Hyundai, yeni makine öğrenme tabanlı Akıllı Seyir Kontrolü’nü (SCC-ML) kullanmanın daha muhtemel olacağını düşünüyor çünkü bu algoritma, kişinin kendi sürüş tarzına uyacak. SCC-ML’in nasıl çalıştığına gelince, Hyundai bu özelliğin birkaç faktöre göre ayarlandığını söylüyor. İlk olarak, önünüzdeki araç ile arabanız arasındaki mesafeyi taklit edecek. Ayrıca trafikte meydana gelen değişimlere nasıl tepki verdiğinizin yanı sıra hızlanmayı da dikkate alacak. Şirket, SCC-ML’in her zaman başka bir araçla aynı mesafeyi koruyamadığınızı ve mevcut hızınıza bağlı olarak farklı şekilde hızlandığınızı bilecek kadar akıllı olacağını iddia ediyor.

Otomobil üreticisi, SCC-ML’in herhangi bir sürücüye de adapte olabileceğini belirtiyor. Sistem ek olarak zamanla geliştikçe sürüş tarzınıza uyum sağlayacak şekilde programlandı.

Hyundai, daha iyi seyir kontrolü oluşturmak için çalışan tek otomobil üreticisi değil. Bu yılın başlarında BMW trafik ışıklarını okuyabilecek bir sistem üzerinde çalıştığını ve böylece kentlerde bu özelliği daha kullanışlı hale getirdiğini açıklamıştı. Ancak Hyundai, yeni sisteminde trafik ışıklarına dair bir özellikten bahsetmedi. 

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up