BÜYÜK VERİHaberler

Operasyonel mükemmellik elde etmede büyük verilerin artan rolü

0

Son yıllarda ‘veri’, bunun yalnızca bir endüstri kelimesinden daha fazlası olduğunu kanıtladı. Veri, dijital olarak zeki bir şirketin temel unsurlarından biri haline geldi ve gerçek operasyonel mükemmelliğin kilidini açmak için de önemli bir anahtardır.

Yine de Gartner, veri ve analitiklerin hala “erken benimseme” aşamasında olduğunu belirtiyor. Bu durum da veri ve analizleri kullanan kuruluşlar için iş sonuçlarını sunma konusunda veri odaklı bir kültür oluşturmak için rekabet avantajı sağlıyor.

Gartner, bu erken benimseme aşamasının yakında değişeceğini, 2022 yılına gelindiğinde kurumsal stratejilerin yüzde 90’ının bilgiyi kritik bir varlık olarak ve analitiği temel bir yeterlilik olarak belirteceğini öngörüyor.

Liderler için kilit nokta, kendileri için mevcut olan verileri benimsemek, hangisinin önemli olduğunu anlamak ve çeşitli ticari faydalardan yararlanma gücünü kullanmaktır:

1. Veri analizi, güçlendirilmiş ve çevik ekiplere yol açar

Veriler, ekipleri karar alma süreçlerinde destekleyen bel kemiğidir.

Sağlam verilere erişebilmek, ekiplere hızlı bir şekilde değişiklik yapma güvencesi verir, böylece müşterilerin sürekli gelişen ihtiyaçlarına ve pazar fırsatlarına daha fazla çeviklik sağlar.

Aynı şekilde büyük bir veri analizi platformu, ekipleri KPI’larını izlemelerini sağlayacak modelleri tespit etmek için işlemlerin ayrıntılarını birleştirir. Aynı veriler tüm organizasyonel seviyelerde paylaşılır ve sonuç olarak herkes, davranışlarının ve eylemlerinin, ayın sonuna kadar beklemeden, gerçek zamanlı olarak performans üzerindeki etkisinin farkındadır.

2. Organizasyonel kültürün reaktiften proaktifliğe değişimini izleyin

Tahmine dayalı analitik yazılımı, işletmelerin kaynakları öngörmelerini ve planlamalarını sağlar.

Önemli konuşmaları desteklemek için verileri kullanmak, ekiplerin sorunları önleme ve çok geç olmadan proaktif olarak müdahale etmelerini sağlar. Bu proaktif yaklaşım, örneğin ekip üyeleri için planlanmamış fazla mesaileri önleyerek organizasyon kültürü üzerinde olumlu bir akış etkisi yaratır.

Tahmine dayalı analitik, çok fazla hareketli parçaya sahip projeleri koordine etmeye de yardımcı olabilir çünkü kilometre taşları tarihsel desenleri ve benzersiz proje öğelerini inceleyen daha geniş bir mercek tarafından yakalanır. Bu, ekiplerin bir projeyi zamanında ve doğru bütçeyle tamamlamak için gereken çabayı ve kaynakları tahmin etmelerini sağlar.

3. Gerçek bir omni-channel deneyimi elde etmek

Çoğu durumda bir tüketici kanalının, müşteri hakkında diğerinden ek veya farklı bilgileri vardır. Bu da sadece verimsizliklere ve yanlışlıklara değil, aynı zamanda kaçırılan fırsatlara da yol açar.

Tüm müşteri bilgilerini bir araya getirmek ve 360 ​​derecelik bir görüş elde etmek ancak modern bir veri yönetimi platformu ile mümkün oluyor. Platform, tüm sistemlere bağlanır, bilgileri yakalar, eşleştirir, sonra doğru resmi oluşturmak için verileri birleştirir.

Sonuç olarak verilerden yararlanarak elde edilecek önemli verimlilik, düşük maliyetler ve daha doğru rakamlar vardır. Başarılı bir Operasyonel Mükemmellik stratejisi sıradanlık ve pazar liderliği arasındaki fark olabilir. İşlerin ilerlemesini sağlayacak olan hız, çalışanların görünürlüğü ve verilere erişimi ile belirlenir.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up