Haberler

DJI’dan tarım için hassas drone

0

Şirket, hassas tarım ve çevre yönetimi için P4 Multispectral drone’unu tasarladı. Drone, bir mahsuldeki bitkilerin sağlığını, yabani otları, böcekleri ve toprak koşullarını ölçmek için altı sensörden gelen verileri işleyebiliyor.

DJI’ın tarım için geliştirdiği hassas drone

Tarım sektöründeki drone’lar daha popüler hale geliyor. Öyle ki Mayıs 2019’daki MarketsandMarkets araştırmasına göre tüm tarımsal drone piyasası sadece beş yılda 4.8 milyar dolar değerinde olabilir.

DJI, P4 Multispectral’in çiftçilerin maliyetleri düşürmesine, verimi artırmasına ve bitki örtüsünü izlemesine yardımcı olan bir araç olduğunu duyurdu.

Drone, yumuşak bir uçuş deneyimi ve yedi kilometreye kadar iletim menzili ile sinyal iletimi için DJI’nin Phantom gövde ve OcuSync şanzımanını kullanıyor. Ayrıca her kamera, uçuş sırasında hassas görüntüleme yapabilmek için pil başına maksimum 27 dakikalık uçuş süresi sağlayan küresel bir deklanşöre sahip.

Drone’da görünür ve görünmez ışık da dahil olmak üzere farklı ışık türlerini tespit edebilen bir RGB kamera ve çok gözlü bir kamera dizisinden oluşan gimbal-stabilised bir görüntüleme sistemi de kullanılıyor. Entegre bir spektral güneş ışığı sensörü aynı zamanda günün farklı saatlerinde uçan görevler sırasında veri doğruluğunu ve tutarlılığını koruyor.

DJI Ground Station Pro, uçuş planlama uygulamasıyla entegrasyon, pilotların drone’un RGB video kamerasının gerçek zamanlı görünümleri ve sahadan anında bilgi almak için Normalize Edilmiş Fark Bitki Örtüsü İndeksi (NDVI) çıkışı arasında geçiş yapmasını sağlıyor.

Ek olarak entegre bir RTK konumlandırma modülü ve TimeSync sistemi, her görüntü için gerçek zamanlı, doğru konumlandırma verilerini desteklerken fotogrametrik sonuçları optimize ediyor ve santimetre düzeyinde doğru ölçümler sağlıyor.

Kullanıcılar ayrıca DJI Terra’ya veya DroneDeploy gibi bir üçüncü taraf yazılımına veri aktarabilirler.

Toplanan veriler, analiz için ve ek bitki örtüsü indeks haritaları oluşturmak üzere, DJI Terra’ya veya Pix4D Mapper ve DroneDeploy dahil olmak üzere bir üçüncü taraf yazılım grubuna kolayca aktarılabiliyor. Ayrıca P4 Multispectral kullanıcıları, DJI’nin D-RTK 2 Yüksek Hassasiyetli GNSS Mobil İstasyonu’nu kullanarak internet bağlantısı olmadan RTK konumlandırmanın doğruluğunu artırabilir, ayrıca internet bağlantısı olmadan konumlandırmayı da geliştirir.

DJI P4 Multispectral, dünya genelinde yetkili DJI Enterprise bayileri aracılığıyla Ekim ayında satışa sunulacak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up