HaberlerİŞ ANALİTİĞİ

Dell: Teknoloji hayatımızın geleceğini nasıl şekillendirecek?

0

Gelecek Enstitüsü (IFTF) ve Vanson Bourne ile ortaklaşa yürütülen araştırma, 40’tan fazla ülkede 4600 iş liderini araştırdı. Araştırmadan elde edilen bulgular, ilerleyen teknolojilerin dünyadaki insani gelişmeyi teşvik etme potansiyeli taşıması sebebiyle fırsatlarla dolu bir geleceğin ayrıntılarını veriyor.

Gelişen teknoloji, büyük değişimlere neden oldu

Dell Technologies, gelişmekte olan teknolojilerin gelecek on yılda hayatımızı nasıl yeniden şekillendireceğini keşfetmek için bağımsız gelecek araştırma grubu Gelecek Enstitüsü (IFTF) ile ortaklık kurdu.

Araştırma, IFTF’nin dünyanın dört bir yanındaki 20 uzman görüşlerini dağıttığı ve “insan-makine ortaklıkları gelecek dönemini” öngördüğü 2017’deki kuruluşların işbirliğine dayanıyor. IFTF, insan ve makine arasındaki yeni bir dinamiğin 2030’da hayatımızı nasıl değiştireceğini tahmin ediyor.

IFTF ve küresel uzmanlar forumu, uç bilgisayar, 5G, AI, Genişletilmiş Gerçeklik (XR) ve IoT gibi teknolojilerin önümüzdeki on yılda beş büyük “değişim” oluşturmak için bir araya geleceğini tahmin ediyor. Bu değişimler dünyadaki yaşamı tamamen değiştirme gücüne sahip olacak.

IFTF 2030 yılına kadar şu değişimleri öngörüyor:

Ağa bağlı gerçeklik

Dijital ortamımız televizyonların, akıllı telefonların ve diğer ekranların ötesine geçtikçe önümüzdeki on yılda siber alan, mevcut realitemizin üstüne gelecek.

Bağlantılı mobilite ve ağ bağlantısı 

Yarının araçları temelde mobil bilgisayarlar olacaktır. Nerede olursak olalım, bize sunulan sanal alanlarda etkileşim kurarken fiziksel dünyaya gitmemiz gereken yere bizi götürmeleri için onlara güveneceğiz.

Dijital şehirlerden Sentient şehirlere

Şehirler, kendi ağları olan akıllı nesneler altyapısı, kendi kendine raporlama sistemleri ve yapay zeka analizleri ile adeta canlanacak.

Ajan ve algoritmalar 

Her birimiz ihtiyaçlarımızı öngörebilecek ve günlük çalışmalarımızı serbest zaman için proaktif bir şekilde destekleyebilecek kişiselleştirilmiş bir “yaşam için işletim sistemi” ile destekleneceğiz.

Sosyal yaşamı olan robotlar 

Robotlar yaşamda ortaklarımız olacak, becerilerimizi geliştirecek ve yeteneklerimizi genişletecekler. Robotlar, inovasyonları kalabalıklaştırmak ve gerçek zamanlı olarak ilerlemeyi hızlandırmak için yeni temel bilgileri sosyal robot ağlarında paylaşacaklar.

Araştırmaya göre teknolojideki bu büyük değişiklikler, değişimle boğuşan insanlara ve örgütlere meydan okuyabilir. Yeni çıkan teknolojilerin gücünden yararlanmak isteyen kuruluşların, hızlı inovasyona ayak uydurabilmesi için verileri etkin bir şekilde toplamak, işlemek ve dağıtmak için adımlar atması gerekecek.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up