Haberler

Microsoft yeni klavyelerine Office ve emoji kısayolu ekledi

0

Microsoft’un yeni klavyeleri, şimdiye kadarki klavyeler arasında yeni bir özellik ortaya çıkarmak için mükemmel bir deneyim. Kullanıcılar artık tek tuşa basarak Microsoft Office uygulamalarını kullanılabilir ve hatta tüm emoji listesini görüntüleyebilir. 

Microsoft, iş çözümleri ve uygulamalarının zirvesinde olmak için çalışıyor

Şirketin bir sonraki ergonomik ve bluetooth klavyesi, klavye çizgisinde bu düğmeye sahip olan ilk klavye olacak. Klavyenin sağında bulunan Windows tuşu yerine şimdi kullanıcısı için Office uygulama paketini getiren Office düğmesi yer alacak.

Bu tuş Word, Powerpoint, Excel ve diğer Microsoft Office uygulamalarına basit bir düğmeye basarak kolayca erişilebilir olacak. Office Key ve W gibi yeni kısayol komutları Microsoft Word’ü başlatacak.

Office tuşu dışında emoji tuşu da klavyede bulunacak. Emoji tuşu bu yeni klavyeyle direkt bir emojiyi seçmese de sistemdeki mevcut emojilerin listesini getirebilecek.

Klavyelerin yeni tasarımı, yeni kısayol araçlarının zamana ayak uydurması için ortaya çıktığı anlamına geliyor. Office kısayol araçları, işle ilgili görevlerde bireylere yardımcı olabilirken emoji düğmesi sosyal medyada daha hızlı yayınlar için etkili olacaktır. Office tuşu ayrıca Office paketi üzerinde çalışan endüstrilere de yardımcı olacaktır.

Microsoft, klavyesindeki bazı tuşları değiştirmekten başka diğer klavye üreticilerinin bu tasarıma uyup uymayacağını henüz bilmiyor. Çünkü Windows’a uyumlu birçok klavye, Microsoft tasarımının tüm uyumlu klavyelerde tek tip olduğundan emin olmak için bir lisans sözleşmesiyle yapılıyor.

Bu yenilikçi klavye aynı zamanda son Surface’in sızdırılması sırasında da ortaya çıktı. Ergonomik klavye yaklaşık 60 dolar ve bluetooth klavye 50 dolar karşılığında 15 Ekim’de satışa sunulacak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up