5G & İLETİŞİMHaberler

Apple, 2022’de kendi 5G modemlerini piyasaya sürmek istiyor

0

Intel’in 5G modem işletmesini bu yılın başlarında satın aldıktan sonra Apple, iPhone için kendi 5G modemini oluşturmak için zaman kaybetmiyor.

Şirket, modemini 2022 yılına kadar iPhone’larda bulundurmaya zorluyor. Şirketin planlarına hakim olan bir Fast Company kaynağı, tüm geliştirme, test ve belgelendirme çalışmalarına verilen çok agresif bir zaman çizelgesi olduğunu belirtiyor.

Apple, 2022’de kendi 5G modemlerini piyasaya sürmek istiyor

Apple, şu anda iPhone modemlerini Qualcomm’dan alıyor. Nisan ayında üretime başlayan Qualcomm, modemi gelecek yıl ilk 5G iPhone için sağlayacak.

Fast Company kaynağı Apple’ın iki yıl içinde yeni bir modem getirmek için yoğun çalıştığını söylüyor. Tüm tasarım çalışmaları ve çiplerin kendi imalatları devam ediyor. Tamamlandıktan sonra şirketi zorlu bir test ve sertifikalandırma süreci bekleyecek.

Apple, taşıyıcıların kablosuz ağları ile iyi çalıştığından emin olmak için modemi ağ optimizasyon testine sokmak zorunda kalacak. Global standartlara uyumu sağlamak için modem test edilecek ve FCC gerekliliklerini yerine getirmek için başka bir test bataryası uygulanacak.

Intel, iPhone’lar için iPhone 7’den başlayan ve geçen yıl sona eren modem sağlamıştı. Ancak Intel baharda modem üretmekten vazgeçti ve ardından tüm işi (çalışanlar, ekipman ve modem patentleri dahil) Apple’a yaklaşık 1 milyar dolara sattı. Apple, kendi geliştireceği modem tasarımını muhtemelen bu patentlere dayandıracak.

Apple’ın modemlerle Intel’de çalışmaya başlamasının bir nedeni, Intel modemin Apple’ın uygulama işlemcisi ve diğer yongalarla tek bir yonga içine entegre olacağı bir “yonga üzerinde sistem” tasarımı yaratmayı ummasıydı. Bu sıkı entegrasyon Apple’a modem hızında ve güç verimliliğinde temettü sağlayacak.

Apple esasen Intel modem teknolojisine sahip olduğu için yeni 5G modemi Apple SoC’da dönüştürmeye yönelecek. Fast Company kaynağının söylediğine göre Apple’ın Türk Wireless SoC lideri Esin Terzioğlu, şirketin 5G modem geliştirmesine öncülük edebilir. Terzioğlu 2017 yılında mühendislik danışmanı olduğu Qualcomm’dan Apple’a transfer oldu.

Haberin kaynağı, SoC entegrasyonunun hemen gerçekleşmeyebileceğini de ifade ediyor. 2022’de bir modemi teslim etmek için sıkı bir zaman dilimi göz önüne alındığında Apple, ilk 5G modemini bağımsız bir yonga haline getirmeyi seçebilir ve daha sonra bunu bir SoC’ye entegre etmeyi seçebilir.

Ancak belirtmek gerekir ki Apple bu duyumlar hakkında herhangi bir açıklamada ve doğrulamada bulunmadı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up