HaberlerYAPAY ZEKA

IBM, AI ve IoT entegrasyonu ile blockchain tabanlı tedarik zinciri hizmetini başlattı

0

IBM bu hafta, geliştiricilerin ve üçüncü taraf uygulamaların eski kurumsal veri sistemlerini dağıtık hesap defterine entegre etmelerine olanak sağlayan Red Hat’in açık kaynaklı yazılımına ve blok zincir platformuna dayanan yeni bir tedarik zinciri hizmeti başlattı.

IBM, AI ve IoT entegrasyonu ile blockchain tabanlı tedarik zinciri hizmetini başlattı

Açık API kullanımı sayesinde yeni Sterling Supply Chain Suite, distribütörlerin, üreticilerin ve perakendecilerin, ürünlerini izlemek ve takip etmek için kendi veri ve ağlarını bir Hyperledger tabanlı blok zincirine entegre etmelerini sağlıyor. Entegre edilebilecek veriler arasında gerçek zamanlı sevkiyat konumu için IoT sensör sistemleri bulunuyor.

IBM Sterling Supply Chain Suite, API’ler aracılığıyla Depo Yönetim Sistemleri (WMS), ERP sistemleri, Sipariş Yönetim Sistemleri ve ticaret uygulamaları gibi eski altyapıya bağlanıyor.

Yeni Suit, IBM’in 2010’da AT&T’den edindiği “Sterling” Sipariş Yönetimi (SOM) markası altında kaldığından, halihazırda 500 bin işlem ortağı olan 7 binden fazla müşterisinin, mevcut bir kullanıcı tabanına sahip.

IBM, Tedarik Zinciri İş Asistanı (SCBA) aracılığıyla gerçek zamanlı uyarılar ve öneriler üretebilecek Sipariş Optimize Edici ve Tedarik Zinciri Anlayışları gibi uygulamalar sunma becerisini entegre etti. Örneğin SCBA, tedarik zinciri kesintileri gibi anomalilere daha hızlı tepki süreleri üretebilir.

Bir Sterling Supply Chain Suite kullanıcısı hizmete giriş yaptığında, bir satınalma siparişi veya ürün envanterinin durumunu aramasını sağlayan kendi gösterge panosuna sahip oluyor. Kullanıcılar ayrıca, “yeni ortak ekle” simgesini seçip ardından şirket adı, iletişim protokolü (e-posta vb.), hangi işlemleri ve veri kümelerini görmelerine izin verildiğini içeren alanları doldurarak ticari ortaklara hızla ulaşabiliyor.

IBM, bulut tabanlı Hyperledger blockchain platformuyla ürünleri izlemek için gıda, genel kargo sevkiyatı ve hatta elmas ticareti için tedarik zinciri ağ pilotları başlatmıştı. IBM tarafından yeni tedarik zinciri ağının mevcut kurumsal ERP ve veritabanı sistemleri ile daha fazla entegrasyon sağlayacağı söyleniyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up