HaberlerİŞ ANALİTİĞİ

Yumuşak beceriler BT kariyerinin yükselmesinde giderek daha önemli oluyor

0

Anket sonuçları günümüzün hibrit, dağıtılmış teknoloji ortamlarını ve yarının karmaşık ortamlarını yönetmede, teknik uzmanların neye güven duyması gerektiğini araştırıyor.

Eylülün her üçüncü Salı günü gerçekleşen BT Uzmanları Günü’nü destekleyen anket, BT uzmanları için son kullanıcıların yaşamlarında ve başarılı, modern işletmelerin oynadığı kritik rolün önemini vurguluyor. Bu yılki bulgular, teknoloji profesyonellerinin geleceğe nasıl hazırlanabileceğini ortaya koyuyor.

Ağustos 2019’da SolarWinds tarafından yapılan anket, kamu ve özel sektör dahil olmak üzere dünya genelindeki 177 teknoloji uzmanının yanıtlarını aldı.

Teknoloji uzmanları, yetenek boşluğunun etkisini hissediyor

Anket sonuçlarına göre BT ve işletme liderlerinden gelen destek ve bütçe arttı. Bu iki unsur teknoloji profesyonellerinin mevcut ve gelecekteki teknoloji ortamlarını yönetme konusunda kendinden emin olmaları için işletme liderlerinin ilk iki gereksinimdir. Aynı zamanda kişilerarası iletişimde becerilerin geliştirilmesi, kariyerin sürekli büyümesi için kritik öneme sahiptir.

Teknoloji uzmanları kurumsal hedeflere ulaşmak için artık her zamankinden daha fazla iş liderleriyle birlikte çalışıyor. Aynı zamanda, günümüzün karmaşık teknoloji ortamlarını yönetmekle birlikte gelen muazzam miktarda iş ve sorumluluğa ayak uydurmaları gerekiyor.

Rapora dair önemli ise bulgular şu şekilde;
  • Mevcut ve gelecekteki ortamları yönetmede teknik uzmanlık konusunda güven olmamasına rağmen beceri geliştirme hala arka brülör üzerinde.
  • Kuruluşlar, veri merkezi işgücü eksikliğini teknik uzmanlarla rezonans eden yollarla çözmek için çalışıyor.
  • Yumuşak becerilerin geliştirilmesi, kariyer büyümesini yönlendirmede giderek daha önemli bir hale geliyor.
  • Teknoloji uzmanlarının çoğu, iş liderleriyle iletişim kurmak konusunda kendilerini güvende hissetmelerine rağmen, işlerini etkin bir şekilde yapmak için gereken destek ve araçlarla her zaman donatılmıyor.
  • Çoğu teknoloji uzmanı, teknoloji satın alımları talep etme ve takım eğitimine zaman/bütçe yatırıma konusunda iş liderliği ile iletişim kurmak konusunda rahat hissediyor.
  • Uygulama performans yönetimindeki (APM) beceriler, disiplinlerdeki teknoloji profesyonellerinin sahip olması için giderek daha fazla gerekli hale geliyor. Teknik uzmanların APM becerilerini daha da geliştirmek için bir arzuları var.
  • Ankete katılanlar başvuru desteği, sorun giderme ve izlemeyi ana görev tanımlarının dışına çıkmakla yükümlü oldukları sorumluluklar olarak belirtiyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up