Haberler

AWS’in tamamen yönetilen data lake servisi: AWS Lake Formation

0

AWS Lake Formation, veri toplama, temizleme, kataloglama ve ayrıca analitik için veri kullanılabilirliği dahil olmak üzere bir data lake oluşturulmasını basitleştirmeyi ve otomatikleştirmeyi amaçlıyor.

AWS, tamamen yönetilen data lake servisini başlattı

AWS’ye göre müşteriler, önceden tanımlanmış şablonları kullanarak çeşitli kaynaklardan verilerini kolaylıkla bir veri gölüne taşıyabilir, verileri otomatik olarak sınıflandırabilir, hazırlayabilir ve bir kuruluş içindeki farklı grupların erişimini yönetmek için veri erişim politikalarını merkezi olarak tanımlayabilir.

AWS Lake Formation ayrıca depolamayı sağlama ve yapılandırma, şema ve meta veri etiketlerini çıkarmak için verileri tarama, verilerin bölümlemesini otomatik olarak optimize etme ve analitik için verileri ideal olan Apache Parquet ve ORC gibi biçimlere dönüştürme gibi manuel, zaman alan adımları da otomatikleştiriyor.

AWS Lake Formation, veri tutarlılığını ve kalitesini geliştirmek için makine öğrenmesini kullanarak verileri temizliyor ve veri tekilleştiriyor. Üstelik Amazon S3 ve çoklu analitik motorlarında veri erişim politikaları, yönetişimi ve denetimi oluşturmak ve yönetmek için tek ve merkezi bir yer sağlayarak veri erişimini ve güvenliğini basitleştiriyor.

AWS Lake Formation ayrıca mevcut veri setlerini ve uygun işletme kullanımlarını açıklayan merkezi, aranabilir bir katalog sağlayarak veri kümesi avlanma süresini azaltıyor. Müşteriler, verileri AWS analitiği ve Amazon Redshift, Amazon Athena ve Amazon Glue gibi makine öğrenme hizmetleri aracılığıyla analiz edebilecek. AWS, önümüzdeki aylarda Amazon EMR, Amazon QuickSight ve Amazon SageMaker için yetenekler eklemeyi planlıyor.

AWS, AWS Lake Formation’ı kullanmak için ek bir ücret talep edilmediğini ve müşterilerin yalnızca kullanılan temel AWS hizmetleri için ödeme yaptığını söylüyor.

AWS Gölü Oluşumu Asya Pasifik (Tokyo), Avrupa (İrlanda), ABD Doğu (Ohio), ABD Doğu (N. Virginia) ve ABD Batı (Oregon) ‘da mevcut. Ek bölgelere de yakın zamanda gelmesi hedefleniyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up