Haberler

40 Gbps hızında USB4 geliyor

0

USB 3.2 ve USB 2.0 mimarileri üzerine inşa edilen USB4 (USB 4.0)’ün en büyük farklarından biri 40 Gbps’ye kadar transfer edebilme hızına sahip olması.

Thunderbolt 3 hızında yeni USB4

Kar amacı gütmeyen USB Uygulayıcıları Forumu (USB-IF), USB Tip-C konektörünün birçok ana bilgisayarın harici ekran portu olarak rol oynadığını belirtiyor. Şimdi ise USB4 özelliği, ekran veri akışı için dağıtmaya optimum şekilde ölçeklendirme yeteneği sağlıyor.

USB-IF, USB4 özelliğiyle yeni bir protokol getirse de mevcut USB 3.2, USB 2.0 ve Thunderbolt 3 ana bilgisayarları ve cihazlarıyla uyumluluğun desteklendiğini söylüyor. Böylelikle ortaya çıkan bağlantı, 40 Gbps hızıyla 5K ekranları bile destekleyebilecek.

USB4 ayrıca aynı anda verileri etkinleştirebiliyor ve protokolleri gösterebiliyor. Ek olarak USB4, USB üzerinden maksimum toplam bant genişliğini ikiye katlayabilecek.

USB4 çözümü veri karışımını optimize ederek, tek bir bağlantı üzerinden göstererek ve performansın iki katına çıkmasını sağlayarak bu deneyimi daha da geliştirmek için veri yolu işlemlerini özel olarak yapıyor.

USB4 çözümünün temel özellikleri ise şöyle:

  • Mevcut USB C Tipi kabloları kullanarak iki şeritli çalışma ve 40 Gbps onaylı kablolar üzerinden 40 Gbps’ye kadar çalışma olanağı
  • Maksimum toplam bant genişliğini verimli bir şekilde paylaşan çoklu veri ve görüntüleme protokolleri
  • USB 3.2, USB 2.0 ve Thunderbolt 3 ile geriye dönük uyumluluk

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up