Haberler

HPE, VMware Cloud Foundation’ı ‘hizmet olarak’ duyurdu

0

VMworld’ün ardından iki şirket, karşılıklı olarak müşterilerin bulut ve oluşturulabilir altyapıdan yararlanırken uygulamalarını, araçlarını ve verilerini yerinde tutmalarını sağlamak için HPE GreenLake, HPE Synergy ve VMware Cloud Foundation’ın entegrasyonunu duyurdu.

VMware ve HPE ortaklık vizyonlarının, birden fazla bulutun üzerine yayılabilen, yönetim karmaşıklığı ve maliyeti olmadan yeni iş fırsatlarından yararlanmak adına şirketleri daha iyi bir konuma getiren tek bir platform üzerine inşa edildiğini söyledi. 

Bulut ekonomisi, hız ve çeviklik, kontrol, güvenlik ve iş yükü optimizasyonu bir arada

İki şirkete göre HPE GreenLake, karşılıklı müşterilerin yalnızca tükettikleri için ödedikleri TCO’yu yüzde 30 azaltırken yeni BT proje dağıtımını yüzde 65 hızlandırıyor ve tam olarak yönetilen hibrit bir bulut ortamından faydalanmalarını sağlıyor.

Şirketler ayrıca çözümün VM’lerin ve konteynerlerin kullanımı ve desteklenmesi kolay olan açık ve kapalı veri merkezleri arasında da uyumlu olduğunu söylüyor. Bu, kurumsal müşterilerin çeviklik ve telafi edilebilirlik hızı, kaynakları yönetme altyapısından inovasyona kaydırma kabiliyeti de dahil olmak üzere karma bir bulut ortamından edindikleri değeri artırabilecek.

Yeni entegrasyonlar karşılıklı müşterilere şunları sağlıyor:

Bulut ekonomisi: VMware Cloud Foundation’ın HPE GreenLake aracılığıyla yönetimi, kurumsal BT’nin değişen iş taleplerini karşılamak için kaynakları değiştirmesini sağlıyor. Müşteriler, aşırı provizyondan kaçınmak ve TCO’dan tasarruf etmek için kullandıklarını öder ve kullanımdan önce kapasite planlayabilir.

Hız ve çeviklik: HPE GreenLake ve HPE Synergy’nin VMware Cloud Foundation ile entegrasyonu, şirketlerin zamana değer vermelerini sağlıyor. HPE Synergy, müşterilerin VMware Cloud Foundation iş yükü gereksinimlerini karşılayacak şekilde dinamik olarak yapılandırmak ve gerektiğinde ölçeklendirmek için kaynakları oluşturmalarına olanak tanıyor. Üstelik BT ve geliştiricilerin daha hızlı uygulama sunumu için yeni kaynakları artırmalarını sağlıyor.

HPE GreenLake ölçüm ve kapasite yönetimi ile her bir iş yükü için gereken kaynaklar küresel BT projelerini devreye alma süresini yüzde 65 oranında kısaltırken aylar içinde değil dakikalar içinde kullanıma hazır halde oluyor.

Kontrol, güvenlik ve iş yükü optimizasyonu: Müşteriler, hangi iş yüklerinin ve uygulamaların genel bulutlara taşınmak için ideal olduğunu ya da özel bulutlarda tutmak ve bu iş yüklerini en iyi hibrit bulut karışımını elde etmek için nasıl geçireceklerini belirlemek için HPE Right Mix Advisor’dan yararlanabiliyor.

HPE Right Mix Advisor, müşterilerin BT operasyonlarını, politikalarını ve prosedürlerini kontrol altında tutmalarını, performans artışı sağlamaları ve her iş yükü için maliyetleri yönetmelerini sağlayan veri odaklı rehberlik sunuyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up