Haberler

Alibaba Cloud, Global China Gateway Programı’na dokuz yeni ortak kabul etti

0

Alibaba Cloud’a göre program, Çin pazarına girmeleri için işletmeleri desteklemek üzere tasarlandı. Genişleme, Alibaba Cloud ve dünyanın dört bir yanından ortaklar arasında imzalanan bir törenle kutlandı. Listede Deloitte, Hitachi, Şangay İngiliz Başkonsolosluğu, Fujistu ve AustCham Shanghai yer alıyor.

Global China Gateway Programı’na dokuz yeni ortak eklendi

Alibaba Cloud, Çin’de Çin’deki ağ geçidi programını Mayıs’ta sekiz ortak ile başlatmıştı. Alibaba Cloud, program sayesinde denizaşırı işletmelerin Çin’de başarılı olmalarına yardımcı olmak için pazar bilgileri, yerel ağa bağlantılar ve teknoloji çözümleri sağlamak için ortaklarla birlikte çalışacak.

Alibaba Cloud’un ağı, şirketlerin kendi ülkelerinden çalışmalarını sağlayan dünya genelinde 19 bölge ve 56 uygunluk bölgesini içeriyor. Alibaba Cloud’a göre işletmeler, ürün ve hizmetlerini Çin’deki müşteri tabanlarına daha iyi getirmek ve yeni iş modellerini keşfetmek için ağ geçidi programını kullanabilir.

Bulut bilişim pazarında Alibaba Cloud çok büyük bir gelir fırsatını takip ediyor. Gartner’e göre küresel kamu bulut bilişim pazarı 2018’de 182,4 milyar dolar gelir elde etti. Synergy Research tahminlerine göre ise pazar 2022 yılına kadar yıllık gelirinde 330 milyar dolar seviyesine ulaşıyor. Amazon şu anda küresel bulut pazarını yüzde 33 pay ile yönetiyor. Microsoft yüzde 16 pay ile ikinci sırada gelirken Google yüzde 8.0 pay ile üçüncü sırada yer alıyor. IBM dördüncü, Alibaba ise sırasıyla yüzde 7.0 ve yüzde 6.0 gibi hisselerle beşinci sırada yer alıyor.

Alibaba Cloud’un yerleşik Yapay Zeka (AI), Nesnelerin İnterneti (IoT) ve veri analitik özelliklerine sahip platformu, işletmelerin teknolojiyi daha hızlı ve daha geniş ölçekte kullanabilmeleri için tasarlandı. Alibaba Cloud ile işletmeler dijital ticaret, perakende, finans, lojistik, dijital medya ve eğlence, seyahat ve bilet satışlarını kapsayan daha büyük fırsatlar için Alibaba Group ekosistemiyle de bağlantı kurabiliyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up