HaberlerYAPAY ZEKA

Huawei, ‘dünyanın en güçlü AI işlemcisi’ni piyasaya sürdü

0

Huawei, Ar-Ge’den ürün lansmanına kadar her şeyin plana göre ilerlediğini belirtirken Ascend 910 ve MindSpore’un piyasaya sürülmesiyle birlikte tüm senaryolarda AI portföyünü geliştirerek şirketin yeni bir  AI stratejisi aşamasına işaret ediyor.

Huawei’nin Ascend-Max yonga setleri serisine ait yeni bir AI işlemcisi:
Ascend 910

Bir yıl süren geliştirmelerden sonra Huawei, test sonuçlarının Ascend 910 işlemcisinin performans hedeflerine başlangıçta planlanandan çok daha düşük güç tüketimi ile ulaştığını söylüyor. Yarı hassas kayan nokta (FP16) işlemleri için Ascend 910, 256 TeraFLOPS sunuyor. Tam sayı hassas hesaplamaları (INT8) için 512 TeraOPS sunan Ascend 910’un maksimum güç tüketimi sadece 310W.

ResNet-50’ye dayanan tipik bir egzersiz seansında Ascend 910 ve MindSpore kombinasyonu, AI eğitiminde TensorFlow kullanan diğer ana eğitim kartlarından iki kat daha hızlı performans sağladı.

Huawei ayrıca, tüm senaryolarda AI uygulamaları için geliştirmeyi destekleyen bir AI bilgi işlem sistemi MindSpore’i de başlattı. MindSpore, verilerin kendisini işlemediğinden özel kullanıcı verileri, senaryolar arası ortamlarda bile etkili bir şekilde korunabilir. Ayrıca MindSpore, modellerin sağlam ve güvenilir olmasını sağlamak için yerleşik model koruma teknolojisine sahip.

MindSpore AI yapısı tüm cihazlar ve bulut ortamları arasındaki bütün senaryolara uyarlanabilir ve bunlar arasında talep üzerine işbirliği sağlar. “AI Algoritması Kod Olarak” tasarım konsepti, geliştiricilerin gelişmiş AI uygulamalarını kolaylıkla geliştirmelerini ve modellerini daha hızlı eğitmelerini mümkün kılıyor.

Ascend işlemcilere ek olarak MindSpore GPU’ları, CPU’ları ve diğer işlemcileri de destekliyor. Şirket yetkilileri MindSpore’u tanıtırken, Huawei’nin daha sağlam ve canlı bir AI ekosistemi inşa etmeye yardım etme taahhüdünü vurguladı.

Huawei, ilerlemeye devam ederek çok çeşitli senaryoların (örneğin, bilgisayar kullanımı, otonom sürüş için araç içi hesaplama ve eğitim gibi) ihtiyaçlarını karşılayan daha bol miktarda, uygun fiyatlı ve uyarlanabilir bilgi işlem gücü sağlamak için AI işlemcilere yatırım yapmaya devam edecek.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up