Haberler

Intel, yıl sonunda 10. nesil mobil işlemcileri piyasaya sürecek

0

Intel’in Comet Lake işlemcileri, pil ömründen ödün vermeden performans sağlamak için tasarlanan en son 10. nesil Intel Core mobil işlemcilerdir. Comet Lake CPU’ları bu yıl içinde dizüstü bilgisayarlarda ve ikisi bir arada cihazlarda kullanılmak üzere 90’dan fazla tasarımda kullanıma sunulacak.

Bu ayın başlarında Intel, 10nm işlem teknolojisi üzerinde geliştirilen ve PC’ye yüksek performanslı yapay zeka (AI) getirmeye odaklanan 10. Nesil Intel Core işlemci ailesinde ilk ürünlerini piyasaya sürdü. Intel, bunun grafik performansı ve sınıfının en iyisi bağlantıda büyük bir adım olduğunu söylüyor.

Intel, yıl sonunda 10. nesil mobil işlemcilerini sunacak

Tanıtılan yeni işlemciler aynı lider platform bağlantısını paylaşırken aileyi modern verimlilik iş yükleri için performans ve frekans ölçeklendirme işlemcileri ile genişletiyor. Yeni işlemciler daha hızlı uyanma için modern bekleme modunu destekleyen ve PC’lerde yerleşik birden fazla ses yardımcısı hizmeti sağlayan Intel Adaptix Teknolojisi ile optimize edilmiş tasarım sayısını ölçeklendiriyor.

Seçkin tasarımlarda Intel Dynamic Tuning Technology, iş yüklerini tahmin etmek ve duyarlılık gerektiğinde daha yüksek turbo patlamasına ve sürdürülebilir iş yükleri için turboda uzun süre izin vermek için AI tabanlı ilk eğitimli algoritmalar sunuyor.

Intel’in U-serisindeki ilk 6 çekirdekli işlemcisi ise daha hızlı CPU frekanslarını, daha hızlı bellek arabirimlerini ve Intel Wi-Fi 6 (Gig +) ile daha geniş bir Thunderbolt 3 ölçeklendirmesini yeniden tanımlayan endüstriyi içeriyor.

Yeni 10. Nesil Intel Core işlemcileri tarafından desteklenen dizüstü bilgisayarlar ve 2’si 1 arada bilgisayarları bu yıl sonunda PC üreticileri tarafından hazır olacak. 10. Nesil Intel Core işlemcilere dayanan PC üreticilerinin seçtiği sistemler ise Intel’in Project Athena adlı yenilik programı koduyla doğrulama için yolda.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up