HaberlerSİBER GÜVENLİK

Gartner ve Forrester e-posta güvenliği için Retarus’ı onayladı

0

Münih merkezli bilgi lojistik firması Retarus, yakın zamanda Forrester Research tarafından yayınlanan Wave: Enterprise Email Security, Q2 2019 raporunda dünyanın en önemli on iki e-posta güvenliği hizmeti sağlayıcısı arasında yer aldı.

Gartner ve Forrester e-posta güvenliği için Retarus’ı onayladı

Gartner analistleri, e-posta sistemlerini buluta geçiren şirketlerin fonuna olan genel bakışlarını derledi. Gartner uzmanlarına göre pazardaki e-posta güvenliği ürünlerinin yelpazesi pazarda daralmaya devam edecek.

Pazar araştırması ve danışmanlık firması Gartner, e-posta güvenliği sağlayıcılarının veri ekleri ve URL’lerden kaynaklanan yüksek düzeyde gelişmiş tehditlere, taklit dolandırıcılık ve sosyal mühendislik taktiklerine dahi karşı koruma sağlayarak kendilerini rakiplerinden farklılaştırabileceklerini belirtiyor.

Gartner tarafından savunulan diğer bir önemli yol haritası ise Kimlik Avı Davranışı Şartlandırma (APBC). Araştırma şirketi, kullanıcılara potansiyel kimlik avı bağlantılarını daha az tıklamaya teşvik etmek için tasarlanmış bir dizi eğitimin önemli olduğunun altını çiziyor.

Mayıs 2019’dan bu yana geçerli olan son Wave raporunda pazar araştırma şirketi Forrester da Retarus’ın özellikle Avrupa şirketlerinin ihtiyaçlarına iyi hizmet verdiğini ve e-postaların ötesine geçen mesajlaşma güvenliği sunduğunu vurguluyor.

Bulut tabanlı mesajlaşma servis sağlayıcısı Retarus, 1994’ten bu yana hizmet olarak e-posta güvenliği sunuyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up