HaberlerYAPAY ZEKA

NVIDIA’nın AI ilerlemesi: Doğal dil işleme daha hızlı ve daha iyi hale geliyor

0

NVIDIA, gerçek zamanlı konuşma yapay zekasını sağlamak için dil anlayışında yeni atılımlar yaptığını duyurdu.

2,2 milisaniyede sonuç çıkarımı

NVIDIA, AI platformunun şu anda en hızlı eğitim kaydına, en hızlı sonuç çıkarımına ve türünün en büyük eğitim modeline sahip olduğunu belirtiyor. Şirket, 53 dakikada büyük bir BERT modelini eğitmeyi ve diğer BERT modellerinin 2,2 milisaniyede sonuç üretmesini sağladı.

1.472 NVIDIA V100 GPU çalıştıran 92 NVIDIA DGX-2H sistemini kullanan bir NVIDIA DGX SuperPOD, BERT-Large için tipik eğitim süresini birkaç günden 53 dakikaya indirdi. Buna ek olarak NVIDIA, BERT-Large’ı 2.8 günde yalnızca bir NVIDIA DGX-2 sisteminde eğitti. Bu da NVIDIA GPU’ların konuşma AI için ölçeklenebilirliğini kanıtlıyor.

BERT’in Doğuşu

Google geçen yıl BERT adı verilen açık kaynaklı doğal dil işleme (NLP) modelleri için yeni bir teknik geliştirdi. Google tarafından yapılan bu hamle, geliştiricilerin kendilerine en yeni soru cevaplama sistemlerini ve çeşitli diğer doğal dil tabanlı modelleri eğitmelerini sağlayarak konuşmacı kullanıcı deneyimi alanında devrim yarattı.

AI araştırmalarındaki gelişmeler, dil anlama ve konuşma arayüzünün gücünü geliştiricilerin ellerine bırakıyor. Veri bilimcileri ve geliştiricileri artık tam olarak Alexa ve Siri gibi çalışan ancak sağlık sektöründen uzmanlaşmış ve özel sektör kullanımına kadar özel AI modelleri oluşturabilir. Bu modellerin oluşturulması, doktorların ve avukatların, terminolojiyi ve konuşmanın içeriğini anlayabilecek uzman ajanlarla etkileşime girmesine olanak sağlar. Bu yeni kullanıcı deneyiminin gelecekteki ticari uygulamaların bir parçası olacağını söylemek mümkün.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up