Haberler

LG ve Lumi United, IoT çözümlerinde birlikte çalışacak

0

LG Electronics ve Lumi United Technology, AI tabanlı akıllı ev hizmetleri sağlamak için LG’nin ev aletleri tekliflerini ve Lumi’nin IoT cihazlarını bir araya getirecek.

LG ve Lumi’den yeni akıllı ev hizmetleri

Ev aletlerindeki küresel bir konuma sahip olan Güney Koreli elektronik üreticisi LG ve halihazırda yükselişte olan Çinli teknoloji firması Lumi, birbirlerinden ayrı olarak akıllı ev sensörleri ve cihazları üretiyor. İki şirket, cihazlarını birlikte senkronize eden yeni hizmetlerini sunmak için bir araya geliyor. 

Şirketlerin yeni hizmetindeki senkronizasyona örnek vermek gerekirse Lumi’nin nem ve sıcaklık sensörü kullanılırken sensörde ayarlanan sıcaklığı LG’nin AC’si otomatik olarak koruyacak. Ayrıca Çin firması Lumi tarafından üretilen kapı sensörleri pencerelere takılabilecek ve LG’nin cihazları, pencerelerin açık veya kapalı olması konusunda ev sahiplerini uyaracak.

2009 yılında Shenzen’de kurulan Lumi, Çin’in en büyük ev eşyaları üreten şirketidir. 2018 itibariyle 100 milyon cihaz satan firmanın hizmetleri arasında akıllı sensörler ve ağ geçitlerinden oluşan Aqara isimli akıllı cihazlar markası da bulunuyor.

LG, internet bağlantılı akıllı ev hizmetleri sunmasının yanı sıra 2017’den beri tüm ev aletlerine Wi-Fi kuruyor. Şirket, Mayıs ayında ev aletlerinde kullanmak üzere tasarladığı sinir motorundan oluşan AI çipi geliştirdiğini de duyurmuştu.

LG ve Lumi, gelecek ay Berlin’de gerçekleşecek olan IFA fuarında yeni hizmetlerini teknoloji dünyasına tanıtacak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up