HaberlerVERİ MERKEZİ & BULUT

Lenovo’dan yoğun veri çözümleri

0

Lenovo’nun yeni sunucuları video güvenliği, yazılım tanımlı depolama ve ağ zekası gibi yoğun veri iş yükleri ile sanallaştırılmış ve son teknoloji ortamlarda destek sağlıyor. Şirket yeni nesil AMD EPYC 7002 Serisi işlemciler tarafından desteklenen ThinkSystem SR635 ve SR655 sunucu platformlarıyla daha az sunucuda daha fazla iş yükü çalıştırılmasına ve yazılım lisans ücretlendirmelerinde yüzde 73’e kadar tasarruf sağlanmasına imkan veriyor.

Daha fazla veri, enerji tasarrufu ve güvenli ortam

Lenovo, enerji verimliliği ve performansları ile tanınan sunucularının, kurumların toplam sahip olma maliyetini (TCO) yüzde 46 oranında azalma sağladığını belirtiyor. Sunucular, NVMe sürücü kapasitesi ve yeni 2. Nesil AMD EPYC işlemci tabanlı sistemler içeriyor. Bu sistemler ThinkAgile yazılım tanımlı cihazları sunma becerisi sunuyor.

IDC tahminlerine göre 2025 yılına kadar 79.4 zettabayt veri üreten 41.6 milyar internet bağlantılı Nesnelerin İnterneti (IoT) cihazı olacak ve büyümenin çoğu IoT ve video güvenliği teknolojisi tarafından yönlendirilecek. Lenovo da yeni çözümleriyle sınırlı alanlarda bilgi işlem gücü gerektiğinde daha az enerji kullanabileceğini vurguluyor.

Pivot3’ün yazılımı ile birlikte Lenovo ThinkSystem SR655, üstün bir bilgi işlem video güvenliği çözümü sunuyor. 2. Nesil AMD EPYC işlemcileri tarafından desteklenen sunucu, PCIe 4.0’ın bant genişliğinin artmasıyla video tanıma ve analizin daha hızlı bir şekilde geri çağırabiliyor. AMD işlemcilerle ultra yoğun NVMe yapılandırılan Yeni Lenovo çözümleri, kullanıcıların çok miktarda veriyi depolamasına ve erişmesine olanak sağlıyor.

Yeni AMD işlemciyle birleştirilmiş GPU’lar daha hızlı video alım oranları, gelişmiş video analizi ve daha iyi makine öğrenmesi sağlayarak kuruluşların ve kamunun daha güvenli ortamlar yaratmalarına yardımcı oluyor.

Lenovo ThinkShield çözümleri ile birlikte verilen AMD EPYC 7002 Serisi işlemciler, güvenliği ve performansı sağlamak için donanım destekli VM ve bellek şifreleme güvenliği sunuyor. Fiziksel bir anahtar gibi yeni eklenen özellikler, kurumların güvenlik sistemlerini Lenovo’nun güvenli platformlarında çalıştırmalarına izin vererek müdahaleleri algılarken önleyebiliyor. 

Yuva başına 64 çekirdeğe de sahip olan yeni Lenovo çözümleri, kurumların sunucu başına daha fazla sanal makine barındırabilmesini sağlamak için daha fazla bilgi işlem yeteneği ve geliştirilmiş iş yükü verimliliği sağlıyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up