Haberler

Toyota, robotların yapay zeka desteği için Preferred Networks ile anlaştı

0

Japon otomotiv şirketi Toyota, insanlara günlük yaşamda yardımcı olabilecek faydalı hizmet robotları geliştirme hedefini ilerletmek için adımlarını hızlandırıyor. Şirket, bu ticari ev robotlarının yapay zeka desteği için 2014 yılında yapay zeka ve derin öğrenme odaklı kurulan Japon şirketi Preferred Networks ile çalışmaya başladı.

Preferred Networks, robotlara yapay zeka desteği sağlayacak

Toyota’nın insan destek robotu (HSR) robotik platformunu kullanacak iki şirket, bu hafta içerisinde araştırma ve geliştirme konusunda işbirliği yapmak için bir ortaklık yaptığını duyurdu. Toyota’nın 2012’de yarattığı ve o zamandan beri geliştirdiği platform, günlük ortamlarda insanlarla birlikte çalışabilecek şekilde tasarlanmış temel bir robottur.

İnsan destek robotunun başlıca kullanım alanları hemşireliğin yanı sıra uzun süreli bakım uygulamalarında temel bakım ve destek yardımı sunmayı da içeriyor. Bir kol, ekran, kameralar ve tekerlekli bir tabanla donatılmış olan robot, eşyaları toplayıp geri alabilirken uzaktan kontrol ve iletişim yetenekleri de sağlayabiliyor.

İki şirketin işbirliğinde geliştirilen yardımcı robot sistemi, nesneleri tanımlayabilirken belirli insan talimatlarına cevap verebiliyor ve daha da önemlisi veritabanından tanımlayamadığı nesneleri güvenli bir şekilde kaldırıp yerleştirebiliyor. Başlangıçta Toyota, üzerinde çalışması için Preferred Networks’e birkaç düzine HSR ünitesi sağlayacak ve sonraki üç yıl boyunca şirketler çalışmalarının sonuçlarını paylaşarak Ar-Ge konusunda işbirliği yapacak.

Preferred Networks Toyota’nın HSR platformunda zaten tecrübeli. Öyle ki Preferred Networks 2018 yılındaki Japonya’nın CEATEC robot konferansında bir odayı temizlemek için programlanan robotunu katılımcılara sunmuştu.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up