HaberlerYAPAY ZEKA

Microsoft’tan Elon Musk’ın projesine 1 milyar dolar yatırım 

0

Microsoft, Pazartesi günü yaptığı açıklamada daha karmaşık görevlerin üstesinden gelebilecek yapay zeka geliştirmek için Elon Musk’un OpenAI projesine 1 milyar dolar yatırım yaptığını duyurdu.

Microsoft’tan Elon Musk’ın projesine 1 milyar dolar yatırım

Açıklamaya göre şirketler ortaklık sayesinde yeni Azure AI süper bilgi işlem teknolojileri kuracak ve Microsoft, OpenAI projesinin özel bulut sağlayıcısı olacak. Şirketler, yapmayı planladıkları yapay genel zeka (AGI) teknolojisinin, AI’ın şu anda yapabileceği daha karmaşık sorunları çözebileceğini söylüyor.

Şirketlerin yayınladığı bir basın açıklamasında “Modern AI sistemleri, eğitildikleri belirli bir sorun için iyi çalışıyor. Ancak bugün dünyanın karşı karşıya kaldığı en zor sorunların bazılarının ele alınmasına yardımcı olmak için birden fazla AI teknolojisinin genelleştirilmesi ve bunun derin ustalıkla yapılması gerekiyor.” dedi. Şirketler OpenAI ve Microsoft’un vizyonunu, yapay genel zekanın iklim değişikliği, daha kişiselleştirilmiş sağlık ve eğitim gibi küresel zorlukların da yer aldığı şu anda anlaşılmaz multidisipliner sorunların çözülmesine de yardımcı olmak için insanlarla birlikte çalışmasını sağlamak olduğunu belirtiyor.

OpenAI yaptığı duyuruda yapay zeka teknolojilerinin maliyetini karşılamak için kendi ürününü geliştirmek yerine, AGI öncesi teknolojilerinin bir kısmına lisans vermeye karar verdi. Bu kararının ardından da Microsoft’u tercih edilen ticari ortağı haline getirdiğini söyledi.

Microsoft ve OpenAI, yapılan açıklamaya göre etik ve güvene ilişkin ortak ilkelere dayanarak birlikte çalışmayı tercih etti.

OpenAI yetkilileri yararlı bir AGI’ın yaratılmasının, insanlık yörüngesini şekillendirme potansiyeline sahip olan ve insanlık tarihindeki en önemli teknolojik gelişme olacağına inandıklarını belirtti. OpenAI, Elon Musk ve şirketin CEO’su Sam Altman ortaklığıyla kurulmuştu.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up