Haberler

Üreticiler iki yıl içinde çoklu bulut kullanımını ikiye katlayacak

0

Kurumsal bulut bilgi işlem sağlayıcısı olan Nutanix, üretim şirketlerinin özel, genel ve hibrit bulutları benimseme planlarını ölçerek, imalat sektörü için Enterprise Cloud Index’in sonuçlarını açıkladı. Rapor, imalat endüstrisinin hibrit bulut kullanımının ve endüstriler arasındaki küresel ortalamanın altını çizdiğini ortaya koydu.

Hibrit bulutların imalat ve üretim şirketlerinde kullanımı, şu anda yüzde 19 penetrasyona ulaşarak küresel ortalamanın biraz üzerine yükseldi. Dahası, üreticiler hibrit bulut dağıtımlarını iki yılda yüzde 45’e çıkarmayı planlıyor. Bu da küresel ortalamayı yüzde 4 geride bırakacak.

Üreticiler iki yıl içinde çoklu bulut kullanımını ikiye katlayacak

Üreticiler yenilikçi dönüşüm ve yönlendirme konusunda istekli ancak eski BT sistemleri bunu gerçekleştirmede kısıtlama potansiyeline sahip. Bu da imalat endüstrisinde inovasyon çıkmazına neden oluyor. Bu zorluk, mevcut ve gelecekteki hedefler arasındaki dengeyi sağlamaya yardımcı olabilecek yeni teknoloji çözümleri için bir talep yarattı.

Anketin Amerika’daki birçok sektörden ve Avrupa, Orta Doğu, Afrika (EMEA), Asya-Pasifik ve Japonya (APJ) bölgelerinden birçok katılımcısı bulunuyor. Enterprise Cloud Index’in bu katılım sonucundaki bulguları ise üretim liderlerinin modernizasyonu benimsemek için eski sistemleri geride bırakmak yerine agresif bir şekilde yeni teknolojiyi benimsediklerini gösteriyor.

İmalat şirketlerinin yüzde 20’si, küresel ortalamaya yüzde 12’ye kıyasla tek bir bulut hizmeti kullandığını bildirdi. Üreticiler aynı zamanda özel buluta geçişi de artırıyor. Ankete katılan üreticilerin yüzde 56’sı, kurumsal uygulamaları özel bir bulutta çalıştırdıklarını belirtti. Genel bulut kullanan kuruluşlar, yıllık BT bütçelerinin yüzde 26’sını genel bulutta harcıyor. Bu oranın iki yıl içinde yüzde 35’e çıkacağı tahmin ediliyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up