Haberler

AT&T sahte aramaları otomatik olarak engelleyecek

0

ABD Federal İletişim Kurulu’nun robocall adı verilen sahte aramaların varsayılan olarak engellenebilmesi kararının ardından AT&T de çağrı koruma hizmetini etkinleştiriyor.

AT&T sahte aramaları otomatik olarak engelleyecek

Telefon dolandırıcılğının giderek artmasıyla Federal İletişim Kurulu (FCC), haziran ayında robocall olarak adlandırılan bilgisayar sistemli sahte aramaları, operatör müşterilerinin öncelikli olarak talep etmesine gerek kalmadan otomatik olarak bloke eden bir karar çıkarmıştı. ABD’li telekomünikasyon devi AT&T de verilen bu karar paralelinde Çağrı Koruma hizmetini varsayılan olarak etkinleştirecek. AT&T’ye yeni katılan müşteriler otomatik olarak Çağrı Korumayı etkinleştirirken mevcut müşteriler ise gelecek aylarda bu özelliği aktif hale getirebilecek.

ABD’li şirketin Çağrı Koruması servisi kullanıcılarına üç hizmet sunuyor. Servis sahte aramaları tamamen algılayıp engellerken, telefona gelen şüpheli ve spam çağrıları “Şüpheli Spam” olarak işaretliyor. Üstelik müşterilerin özel numaraları manuel olarak tek tek engelleyebilmesi için kişisel bir blok listesi oluşturulmasına olanak sağlıyor.

Hizmet bir süredir faturalı AT&T müşterileri için ücretsiz ve kullanılabilir durumda. Ancak hizmetten faydalanabilmek için kapsam dahilindeki müşterilerin bir uygulamayı indirip hesabında aktif olarak etkinleştirmesi gerekiyordu.

FCC’nin yeni kararı sayesinde artık AT&T bu hizmeti yeni kullanıcıları için otomatik olarak etkinleştiriyor. Halihazırdaki AT&T kullanıcıları ise hizmeti manuel olarak etkinleştirebiliyor.

AT&T, FCC kararının ardından tüm müşterileri için ücretsiz arama engelleme olanağı sağlayan ilk büyük ABD taşıyıcısı. Alman taşıyıcı servisi T-Mobile da benzer özellikler sunuyor ancak ücrete dahilinde sadece ScamID servisi varsayılan olarak etkinleştirilebiliyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up