HaberlerYAPAY ZEKA

Intel ve Baidu’dan yeni yapay zeka işlemcisi 

0

Baidu’nun Pekin’deki konferansında Intel, AI işlemcisini Baidu ile birlikte geliştirdiğini açıkladı. Intel ve Baidu’nun uzun bir işbirliği geçmişi var. Bu işbirliğine bir yenisi daha eklendi. Intel, gelişmiş AI teknolojileri geliştirme çalışmalarında Baidu’ya yardımcı olacak bir dizi çözüm sunuyor. Intel, Çin arama motoru Baidu’nun geçtiğimiz hafta düzenlenen AI geliştirici konferansında Baidu ile AI donanım ve yazılım platformlarında birlikte çalıştığını duyurdu.

Intel ve Baidu’dan yeni yapay zeka işlemcisi

Donanım cephesinde Baidu, derin öğrenme için optimize edilen işlemci Nervana Sinir Ağı Eğitimcisi’nin (NNP-T) araştırma ve geliştirme konusunda Intel ile işbirliği yapıyor. 2017’de piyasaya sürülen NNP-T 1000, sinir ağlarını optimize etmek için Intel’in Ice Lake mimarisine dayanan işlemci çekirdeğini içeriyor.

Baidu, NNP-T’deki işbirliğinin yanı sıra dahili ve harici uygulamalara istihbarat sağlayan AI platformunda, Baidu Brain’in altyapısını güçlendirmek için Intel Xeon Ölçeklenebilir İşlemcileri de kullanıyor. Platform, doğal dil işleme, yüz tanıma, ses işleme ve diğer servisler arasında tanıma dahil olmak üzere 100’ün üzerinde AI hizmetini sunuyor.

Intel ve Baidu, halihazırda konuşma sentezi, doğal dil işleme, görsel uygulamalar ve diğer senaryoları içeren iş yüklerindeki performansı hızlandırmak amacıyla 2. Nesil Intel Xeon Ölçeklenebilir işlemcilerine dayalı bir donanımı optimize etme üzerine çalışıyordu. NNP-T 1000’in de dahil olmasıyla derin öğrenme eğitim süreçlerinde ve Xeon Ölçeklenebilir İşlemci altyapısını tamamlayarak Baidu’nun AI çalışmalarında önemli ölçüde hız kazanması bekleniyor.

Baidu üstelik hem dahili kullanım hem de daha geniş öğrenme için geliştirdiği açık kaynaklı derin öğrenme yapısını, Intel NNP-T derin öğrenme yapısıyla optimize etme üzerine de çalışıyor.

Bu yeni geliştirmeler, 2. Nesil Intel Xeon’da tanıtılan bir hızlandırma özelliğindeki Intel® Deep Learning Boost’un (Intel® DL Boost) görüntü sınıflandırma, konuşma tanıma, dil çevirisi, nesne algılama ve diğer önemli işlevler için önemli performans geliştirmeleri sunuyor.

 

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up