Haberler

Okyanusları koruyan yeni mobil uygulama 

0

OceansCam isimli yeni mobil bir uygulama, tehdit altındaki okyanusların korunmasına yardım ederek daha fazla Deniz Koruma Alanları oluşturmayı amaçlıyor. Okyanusların korunmasına odaklanan ilk kuruluşlardan JET8 ve Lewis Pugh Vakfı, bu işbirliğiyle bir araya gelerek OceansCam’i oluşturdu.

Okyanusları koruyan yeni mobil uygulama

Doğaseverler fotoğraf ve videolarla ürettiği markalı içeriklerini, coğrafi etiketler ve çerçevelerle özelleştirebiliyor ve devamında sosyal para birimi kazanıyor. Kazanılan sosyal para birimini Lewis Pugh Vakfı aracılığıyla kullanarak okyanusların korunmasında katkıda bulunabiliyorlar. Kullanıcılar içeriklerini farklı sosyal ağlarda paylaşmanın yanı sıra gelen her yorumdan da JETpuanlar kazanıyor.

Kâr amacı gütmeyen JET8 teknoloji şirketi, Lewis Pugh Vakfı gibi özellikle doğanın korunması ve sürdürülebilir uygulamalar yürüten topluluklarla çalışıyor. Lewis Pugh Vakfı şu ana kadar tehdit altındaki suları korumak için devam eden kampanyaların yanı sıra, iki milyon kilometreden fazla okyanusta Deniz Koruma Alanlarının oluşturulmasına yardımcı oldu.

Vakfın kurucusu Pugh, “Biz sadece sevdiklerimizi koruyoruz. Bu yüzden hayati yaşam kaynağı olan okyanusların güzelliği ve hassasiyeti herkese hatırlatılmalı. Okyanusların korunması için tutkunuzu paylaşabileceğiniz yeni bir yöntemi duyurmaktan heyecan duyuyorum. OceansCam üzerinden paylaşacağınız fotoğraflarla arkadaşlarınızı, okyanusların korunmasını desteklemeye teşvik edebilirsiniz.” diyerek uygulamayı duyurdu.

JET8 Vakfı direktörü Victor Zabrockis ise bu girişimi desteklemekten gurur duyduklarını ifade etti. JET8 olarak amaçlarının Lewis Pugh Vakfı gibi önemli kuruluşların dijital çağda başarılı olmalarına yardımcı etmek olduğunu belirtti. Zabrockis, “Herhangi bir merkeze bağlı olmayan sosyal ticaret uygulamamız, kuracağı küresel mobil topluluklarla Lewis Pugh Vakfı’nın her zamankinden daha fazla insanı ve kurumu etkilemesini sağlayacak.” dedi.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up