Haberler

Google Pay ile Chrome entegrasyonu geliştirildi

0

Google, Chrome kullanıcılarının Google hesabına kaydettiği ödeme bilgilerine erişimi sağlayan bir güncelleme sayesinde, çevrimiçi alışveriş yaparken daha kolay bir ödeme yöntemine sahip olacaklarını duyurdu.

Google Pay ile Chrome entegrasyonu geliştirildi

Önceden de Google senkronizasyon seçeneği açılarak ödeme bilgilerini farklı platformlardaki tarayıcılar arasında senkronize etmek mümkündü. Şirket artık Google hesabından çıkış yapılırken ödemeler için Google hesabına kaydedilmiş bir kartı seçme imkanı sunacak.

Google Pay, Android Pay’den ayrı olarak yeniden markalaşıp geçen yıl web platformunda daha fazla siteye genişlemeyi başardı. Yeni gelen bu entegrasyonla birlikte Google Pay, platformlar arası yapısını daha fazla yansıtma avantajı elde ediyor. Bu bağlamda Google birkaç hafta önce Google Pay’ın PayPal ile entegrasyonunu, Google Pay’i kabul eden çevrimiçi satıcıların web sitelerinde ve uygulamalarında bulunacağını açıklamıştı.

Bu yeni seçenekle Chrome kullanıcıları, tarayıcıdan çıkış yaparken ödemelerini yapabilmek için Google hesabında kayıtlı olan bir kartı seçme olanağı sunuyor. İşlemi tamamlamak için kartın CVC numarasını girmek gerekiyor. Daha sonra satın alımın ardından Google Pay, daha fazla bilgi içeren satış makbuzunu kullanıcının e-posta adresine gönderiyor.

Şirket ayrıca kullanıcıların Google hesabıyla ilişkili kredi ve banka kartlarını hesap ayarlarından yönetebileceğini belirtiyor. Bunun için Ödemeler ve Abonelikler -> Ödeme yöntemleri adımlarını takip etmek yeterli oluyor. Bu özellik kullanıldığında Chrome senkronizasyonu otomatik olarak açılmıyor. Yer imleri, geçmiş, açık sekmeler, şifreler, otomatik doldurma ve diğer ayarlar gibi cihazlar arasındaki diğer bilgileri senkronize etmek için bu işlemleri ayrıca yapmak gerekiyor.

Google ayrıca yeni ödeme seçeneğinden yararlanmak için Google hesabına giriş yapmanın gerekmeyeceğinden de bahsediyor.  Gmail gibi başka bir Google hizmetinde oturum açıldığında otomatik olarak hesapta oturum açmış olunuyor. Ancak isteğe göre Google hesabından Chrome’da oturum açmak ya da “Chrome oturumuna izin ver” seçeneğini tamamen kapatmak da mümkün.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up