Haberler

Schneider Electric’in ABD’deki ilk endüstriyel akıllı fabrikası Lexington’da açıldı.

0

Schneider Electric, ABD’de açılan ilk akıllı fabrikasıyla otomasyon kullanımına bağlı olarak operasyonel verimliliğini artırıyor. Devrime öncülük eden Endüstri 4.0. ya da 4. Sanayi Devrimi, Nesnelerin İnterneti Teknolojisi’ni (IoT) kullanan yöntemler içerse de makine öğrenimi, robotik, yapay zeka (AI), biyoteknoloji, nanoteknoloji ve kuantum hesaplama gibi teknolojiler de oldukça etki yaratıyor. 2025 yılında 1125 trilyon dolar ekonomik etkiye sahip olması beklenen IoT, imalat sektöründe de fazlasıyla kullanılıyor. Öyle ki endüstri profesyonelleri artık sensörler, kablosuz ağlar ve büyük veri akışından oluşan “Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT)” terimini kullanmaya başladı.

IIoT teknolojisiyle akıllı fabrikalar kuran Schneider Electric, yaklaşık 500 çalışanı ile 60 yıldan fazla süredir faaliyet gösteren Lexington tesisinin kapılarını şirketin nasıl bir devrim yarattığını göstermek için 13 Haziran’da yeniden açtı. Schneider Electric, Meksika, Çin, Fransa, Hindistan, Filipinler ve Endonezya gibi dünyanın dört bir yanındaki ülkelerde akıllı fabrikalar açmıştı. Kentucky’deki Lexington tesisi ise şirketin ABD’de açılan ilk akıllı fabrikası.

EcoStruxure çözümleri

EcoStruxure platformu Schneider Electric’in deneyimi ve teknolojilerinin bir ürünü olarak hem bulut sistemlerinin hem de saha üzerinden tüm sistemin birbirine entegre olarak sorunsuz çalışmasını, yönetilmesini ve kontrol edilmesini sağlıyor.

Güç, veri merkezi, bina, makine, tesis ve şebekeden oluşan altı ana mimarisiyle Schneider Electric, EcoStruxure çözümleriyle IIoT teknolojisinin gücünden yararlanıyor. Fabrikada en büyük 10 dijital dönüşüm girişiminin tamamı EcoStruxure tarafından destekleniyor. Konu hakkında Schneider Electric IoT EcoStruxure başkan yardımcısı Kieren McLoughlin, tüm kullanıcılara daha güvenli, verimli, sürdürülebilir, güvenilir sonuçlar vermeyi ve sonuçta fabrikanın değerini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up